Sofie Carsten Nielsen raser over Sørine Gotfredsens kvindekommentar: Hun er tabt i fortiden

Fodbold er mod kvinders natur. Sådan lød det i DR Deadline onsdag aften fra sognepræst Sørine Gotfredsen. De Radikales Sofie Carsten Nielsen er helt uenig.

Fodbold er også for kvinder, siger Sofie Carsten Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

At spille fodbold strider mod kvinders natur.

Fodbold minder om krig, og derfor passer sporten bedre til mænd end til kvinder.

Sådan lød det onsdag aften i DR Deadline fra debattør og sognepræst, Sørine Gotfredsen.

Kommentaren har fået de Radikales Sofie Carsten Nielsen til at himle på Twitter.

»Vor Frue til hest,« skriver Sofie Carsten Nielsen:

»At få stemmeret er mod kvindens natur... sagde de gudhjælpemig også engang.«

For selvfølgelig er fodbold ligeså meget for kvinder som for mænd, uddyber Sofie Carsten Nielsen til Berlingske.

»Jeg svæver mellem, at det er latterligt og noget, vi bare skal grine af. Hun er tabt i fortiden, og hun må da være den eneste i verden, der ikke mener, at kvinder kan spille fodbold. Men når holdninger som Sørine Gotfredsens trives, smitter de af på en række andre ting,« siger Sofie Carsten Nielsen.

»Hvis vi legitimerer det og ikke siger det imod, får det lov til at stå. Tænk, hvis det er beskeden vi sender til vores piger.«

Kvinders fysik er anderledes end mænds, fodboldbanen er meget stor. Kan det betyde, at fodbold bare ikke er skabt til kvinders biologi?

»Så tager man for evigt udgangspunkt i mandens præmis. Hvis fodboldbanen er skabt til manden, så spiller vi på en anden måde som kvinder. Men fodbold - det er det sgu,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Sørine Gotfredsen siger, at fodbold minder om krig. Derfor egner fodbold sig mere til mænd. Hvad tænker du om det?

»Det er helt ude i hampen. Krig er heller ikke forbeholdt mænd, der er mange kvinder i krig.«

Der har været politiske forslag ude i forbindelse med kvindelandsholdets succes, som har til hensigt at ligestille de kvindelige fodboldspillere med de mandlige. Skal det hellere være en naturlig proces, hvor kvinder selv arbejder sig op til den samme position?

»Der var aldrig sket fremskridt på nogen områder, hvis ikke vi lovgav om det. Det giver jeg ingenting for. Den kamp skal vi nok tage med Sørine og hendes venner. De er netop beviset for, at ingen fremskridt skal tages for givet - eller kommer af sig selv.«

Hvorfor skal fodbold være et område, hvor vi debatterer ligestilling?

»Det skal det heller ikke for min skyld. Men køn er i alt. Sørines påstand er et udmærket eksempel på det. Man kan ikke undlade det. Når fodbold både er for mænd og kvinder, så kommer der også en kønsdiskussion. Det var rart, hvis vi kunne blive fri, men vi bliver ikke fri ved at holde kæft. Så hellere tage kampen.«

Mænd har i mange år domineret fodboldverdenen. Det er f.eks. mandefodbold, der oftest vises i TV. Kan du forstå, at personer som Sørine Gotfredsen undrer sig over, hvorfor kvinder pludselig også skal være en del af det?

»Jeg kan ikke identificere mig med det. Jeg kan konstatere, at det er et synspunkt, og at hun ikke er alene med det. Derfor er det vigtigt at debattere det.«

Berlingske har forsøgt at indhente en kommentar fra Sørine Gotfredsen, men det har ikke været muligt.