Søvndal stopper i politik efter lægens råd

Udenrigsminister Villy Søvndal træder helt ud af Folketinget efter råd fra lægen om at skrue ned for arbejdet.

Villy Søvndal går af som udenrigsminister og trækker sig helt ud af dansk politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Villy Søvndal (SF) er kommet sig oven på operationen efter sin blodprop i oktober, følger han nu lægernes råd og stopper som udenrigsminister. Han stopper ligeledes som medlem af Folketinget.

»Jeg har fået det klare råd, at jeg ikke kan fortsætte for fuld kraft som hidtil, og det tager jeg konsekvensen af. Jeg vil ikke gøre noget halvt – særligt ikke i jobbet som udenrigsminister, det er det simpelthen for vigtigt til. Det er en tung beslutning, men det er den rette for mig og min familie – og hverken Danmark, regeringen eller SF kan være tjent med en udenrigsminister på mindre end fuld kraft,« siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Efter et kanonvalg blev Villy Søvndal i oktober 2011 udnævnt som udenrigsminister, samtidig med at han ledede SF.

»Jeg har været fantastisk glad for at være udenrigsminister. Det er et privilegium hver dag at arbejde med de store globale spørgsmål, og hvordan de påvirker Danmark og danskerne,« siger Søvndal og fortsætter:

»Jeg har gjort meget ud at knytte netværk rundt om i verden, ikke mindst på de rejser, som jeg har været på. Og ikke mindst er det en fornøjelse og et privilegium at arbejde sammen med de mange søde og meget kompetente mennesker i Udenrigsministeriet.«

Beslutningen om at forlade Udenrigsministeriet træder i kraft omgående.