Søvndal: »En historisk dag«

Bliver der et regeringskifte efter næste valg, vil SF komme til at sidde med i en Socialdemokratisk ledet regering, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt (S).

Hvis to står sammen i dansk politik ... Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal fremlægger et fælles skatteudspil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

”Ved næste valg kan, de (vælgerne, red.) vælge mellem mere af det sammen med Løkke og Pia Kjærsgaard, eller de kan vælge mellem et nyt centrum-venstre-alternativ, hvor man får fair forandring,” sådan sagde Helle Thorning-Schmidt, da hun for kort tid siden indledte det pressemøde, hvor S og SF vil præsentere deres fælles skatteudspil.

Men pressemødet byder altså også på en regeringsinvitation til SF.

”Socialdemokraterne har gennem generationer været et regeringsbærende parti. Vi har altid valgt at tage ansvar for Danmark, både når vi har haft modgang og fremgang i Danmark. Det ansvar og den ære at tjene danskere, ønsker vi at efter nlæste valg at dele med SF. Jeg er helt overbevist, om vi kan få et godt og tillidsfulgt samarbejde med Villy og hele hans hold,” sagde Helle Thorning-Schmidt.

Villy Søvndal (SF) kaldet det en "historisk dag".

Invitationen betyder, at SF for første gang siden dannelsen i 1959 har mulighed for at rykke ind i ministerkontorerne. Tættere har de ikke været på siden de i 1966 var parlamentarisk grundlag for det såkaldt »Røde Kabinet« med Jens Otto Krag som statsminister.