Søvndal efter blodprop: Det er slut med smøgerne

For første gang fortæller udenrigsminister Villy Søvndal (SF) om sin blodprop i hjertet.

Villy Søvndal vil lægge cigaretterne på hylden efter sin blodprop i hjertet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er den lokale avis i ministerens hjemby Bjert, der som det eneste medie har fået lov til at besøge ham på Rigshospitalet. Og én ting er sikkert, lover ministeren fra sygesengen på 13. etage:

- Folk i Bjert kommer ikke til at se mig med en smøg i munden mere, men løbeturene må og skal jeg fortsætte med, siger han til Bjert-Stenderup Avis.

Mens de landsdækkende medier nærmest har stået i kø foran Riget for at høre nyt om Villy Søvndals tilstand, har den lille jyske avis i al ubemærkethed været på sygebesøg og fået billeder og ord fra hovedpersonen selv. Det får dog ikke ansvarshavende chefredaktør Poul Erik Nørgaard til at skryde over scoopet.

Hvordan lykkedes det jer at få et interview i hus med Villy Søvndal?

- I har jeres måde at gøre det på og vi har vores. Som du nok ved, bor Villy i Bjert, og det er en lille by. Mere har jeg ikke at sige til det, siger han til BT, der gerne vil vide, hvordan det føles at overhale alle de store medier inden om:

- Det betyder ikke noget for Bjert-Stenderup Avis, og jeg har ikke flere kommentarer til det, understreger Poul Erik Nørgaard.

I artiklen fortæller Villy Søvndal fra enestuen i rosende vendinger om det danske sundhedsvæsen.

- Jeg oplevede virkelig, hvor hurtigt og effektivt beredskabet virkede, da vi fra bilen ringede efter en ambulance. Da vi ankom til Riget, var der sendt billeder, taget blodprøver og andre ting i ambulancen, så man på operationsstuen var klar til det, der skulle gøres, siger udenrigsministeren til Bjert-Stenderup Avis, der skriver, at han spiser nødder og lakrids for at holde smøgtrængen lidt på afstand.

- Jeg er glad og taknemmelig for, at vi har et så velfungerende sundhedsvæsen, som borgere, når de har brug for det, gratis kan benytte sig af, siger han fra sygestuen, der skulle have 'en fantastisk udsigt til Fælledparken, Parken og Øresund'.

Villy Søvndal blev efter et ildebefindende i ministerbilen indlagt 22. oktober med en blodprop i hjertet og udskrevet seks dage senere. Ifølge planen skal han være tilbage på sin pind i Udenrigsministeriet mandag 4. november.