Søvndal: Autonome tosser kan gå ad helvede til

De autonome hærværksmænd er ”hjernedøde bøller”, mener Villy Søvndal og beder dem lige som Hizb ut-Tahrir om at ”gå ad helvede til”.

Foto: Casper Christoffersen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF-formand Villy Søvndal langer nu udsædvanlig hårdt ud efter de autonome, som lavede massiv hærværk i København.

Du har tidligere sagt, at fundamentlisterne i Hizb ut-Tahrir kan ”gå af helvede til”. Vil du sige det samme til de autonome?

- Ja. De tosser, der splittede byen af i weekenden, har jeg ingen respekt for. Jeg forstår godt, hvis Københavns Kommune er skeptiske næste gang, der kommer en gruppe unge, som gerne vil holde ”en alternativ fest”. Med deres hærværk ødelægger de autonome jo mulighederne for andre unge, som godt kan feste og demonstrere fredeligt, siger Villy Søvndal.

Dermed bruger SF-formanden samme ordvalg om de autonome hærværksmænd, som han gjorde da han for et års tid siden bad Hizb ut-Tahrir om at ”skride ad helvede til. Søvndal fastslår samtidig, at de autonome intet har med venstrefløjen at gøre.

- De autonome bøller, som brænder folks biler af, knuser ruder og skaber utryghed blandt beboerne er kriminelle. Simpelthen. At de forsøger at pakke deres hærværk ind i nogle studentikose fraser, er ikke en formildende omstændighed. Hvis de mennesker bilder sig ind, at de udretter noget politisk eller har noget som helst med venstrefløjen at gøre, så er de helt hjernedøde, siger Villy Søvndal.