Søren Pind: Marlene Wind politiserede

Integrationsminister Søren Pind siger, at han ikke har anfægtet Marlene Winds ytringsfrihed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-eksperten professor Marlene Wind har besluttet at tage en pause fra medierne og ikke udtale sig som ekspert. Det sker, efter at hun er blevet voldsomt kritiseret for udtalelser om regeringens aftale med Dansk Folkeparti om mere toldkontrol ved grænsen.

En af hendes hårdeste kritikere er integrationsminister Søren Pind (V).

- Jeg accepterer eksperter, der udtaler om ting, som regeringen ikke bryder sig om, men udtaler de sig politisk, så må de også tåle et politisk svar, siger han til TV2 News.

- Ligesom jeg går ind for ytringsfrihed, går jeg ind for den personlige frihed, så hvad Marlene Wind har besluttet med sin institutleder blander jeg mig ikke i, siger ministeren.

Marlene Winds institutleder er kommet med meddelelsen om, at professoren vil holde en pause fra medierne.

Pind siger, at han ikke anfægter Marlene Winds ret til at sige, hvad der passer hende

Søren Pind mener, at professoren har gjort sig selv til offer ved sammenligne kritikken af hende med tilstandene i det tidligere Sovjetunionen, hvor systemkritikere blev straffet.

Integrationsministeren har sammen med Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, blandt andet kritiseret Marlene Wind for at have overspillet sin rolle som ekspert ved for eksempel at kalde grænseaftalen for "valgflæsk", som appellerer til "den indre svinehund".

/ritzau/

INFOshop: Danskerne: Udlændinge skal være som os