Søren Pind kritiserer avis for »perfide angreb«

Ekstra Bladets forsidefoto af Henrik Sass Larsen med en fadøl i hånden har fået V-profilen Søren Pind op i det røde felt. »Vi kan godt lide at gøre grin med politikerne,« lyder svaret fra chefredaktør Poul Madsen.

Søren Pind kritiserer Ekstra Bladet for at smække Socialdemokraten Henrik Sass Larsen på forsiden med en fadøl i hånden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Et lettere sløret blik, en fadøl i hånden og »Nu styrer Henrik 'Sjus'« skrevet med versaler på forsiden af Ekstra Bladet.

Tabloidbladets søndagsforside er et billede på, hvordan »det er blevet en del af dansk politik at udstille politikere og tillægge dem uklædelige karaktertræk«.

Det mener Venstre-profilen Søren Pind, der netop er blevet genvalgt til Folketinget. I en Facebook-opdatering skriver han videre:

»I valgkampen afbildede DSU Lars Løkke på en trone af øldåser, og i dag er Henrik Sass Larsen på forsiden af Ekstra-Bladet med tilnavnet Henrik Sjus som følge af et interview DR gennemførte med ham på valgaftenen. Det er en kedelig og ubehagelig og skadende udvikling.«

Vi ser i stigende grad, hvordan det er blevet en del af dansk politik at udstille politikere og tillægge dem uklædelige...

Posted by Søren Pind on 21. juni 2015

»For at sige det rent ud er jeg træt af perfide angreb og underlødig udstilling, der ved denne valgkamp nåede sit hidtidige lavpunkt,« lyder det videre.

Søren Pind slutter af med en opfordring om, at lade Henrik Sass Larsen i fred og løfte niveauet i dansk politik.

Kritikken bliver modtaget med ro af Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. På avisen er der tradition for at give folk sjove navne, lyder det.

»Søren Pind har jo alle dage været en mand af store ord, som godt kan lide at svinge sig op i den højeste lian,« siger han.

Ekstra Bladets forside søndag 21. juni. Fold sammen
Læs mere

Poul Madsen er ikke enig i, at en forside som den, Ekstra Bladet har søndag, fjerne fokus fra substansen.

»Jeg tror sagtens, at folk, der læser det her, kan forstå, hvad det er. Det er sådan set kun Søren Pind, der forsøge at slå mønt på, at han nu kan hidse sig lidt op og igen være den store etiker, der kigger ned fra himlen,« siger han.

Chefredaktøren mener, at Ekstra Bladet faktisk hylder Sass Larsen for at vise menneskelighed under valgkampen. Han henviser til sin kollega fra chefredaktionen Karen Bro, der i et blogindlæg skriver til politikerne, at »vi vil gerne se jer skyde fra hoften uden alt det der kedsommelige spin-filter, og vi vil især gerne se jer i en udgave, der kunne være os alle sammen«.

Tror du, at Sass Larsen får lyst til det, når I putter ham på forsiden på den måde?

»Prøv at høre, jeg skal jo ikke afgøre, hvad han vil. Vi laver den her, fordi vi synes, den rammer det, der skete, meget sjovt ind, og så kan vi godt lide at gøre lidt grin med politikerne både fra den ene og den anden side,« svarer Poul Madsen:

»Det skærper lysten til at læse artiklen, og det er sådan set det, vores forsider går ud på,« fastslår han.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), som Søren Pind også fremhæver i sin Facebook-opdatering, ser heller ikke noget problem i, at de drejer diskussionen over på personen i stedet for den politiske substans ved at vise Lars Løkke Rasmussen liggende på et bjerg af øldåser.

»Personer betyder også noget i politik, og vi prøvede lidt satirisk at campaigne imod Lars Løkke i valgkampen,« lyder forklaringen fra DSU-formand Alexander Grandt Petersen.

»Søren Pind har ikke set, hvad vi ellers har fremført. For hvis det bare var et spørgsmål om Lars Løkkes person, at det var det, der adskiller Thorning og Løkke, tager Søren Pind fejl. Det er jo også Løkkes politik, som vi advarer imod,« tilføjer han.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Søren Pind.