Søren Pind beklager svinetal

Søren Pind er "ked af", hvis han har overdrevet antallet af daginstitutioner, der ikke serverer svinekød.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingsminister Søren Pind (V) er "ked af", hvis han i et interview med Information mandag overdrev antallet af københavnske daginstitutioner, der ikke serverer svinekød.

Det forklarer han nu, efter at Københavns børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) i en mail til ministeren er gået i rette med ham.

I interviewet med Information sagde Søren Pind, at integrationen i Danmark er gået for vidt, når 90 procent af institutioner i København ikke serverer svinekød. Men påstanden er uden hold i virkeligheden, skriver Anne Vang i en mail til ham, som Ritzau har set.Ifølge Anne Vang har man ikke et samlet overblik over, hvad der bliver serveret i byens vuggestuer og børnehaver, men i 80 af byens institutioner ved man det præcist. Det er de institutioner, der ikke har eget køkken, og derfor får leveret maden ude fra.

- De 80 institutioner kan man se som et repræsentativt udsnit af de københavnske daginstitutioner, og her ved forvaltningen præcist, hvad de får leveret af halal-måltider.- I august og september var 14-15 procent af de leverede måltider halal, og ingen institutioner fik udelukkende halal-måltider. Resten - cirka 85 procent - får en menu, hvor der bruges svinekød, såsom "karrystegt svinemørbrad", leverpostej, frikadeller, medister, "efterårsgryde med svinekød" med videre, skriver borgmestren.Søren Pind forklarer sig over for Ritzau med, at han har de 90 procent fra, da han selv var borgmester i København.

- Da var der en eller anden undersøgelse af de københavnske daginstitutioner. Men hvis det ikke forholder sig sådan, så er jeg da ked af det. Jeg skal ikke ind i et større slagsmål med Anne Vang. Det kender jeg hende alt for godt til, siger han og tilføjer:

- Hvis hun har styr på det, så er det jo helt fint.

/ritzau/