Søren Pape takker ja til Løkke-invitation: »Jeg går til forhandlingerne med åbent sind«

Konservative takker ja til Løkkes invitation om at deltage i forhandlinger om en ny borgerlig trekløverregering.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tager imod Statsministerens invitation til de kommende regeringsdrøftelser. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kan de Konservative måske snart køre i ministerbiler.

På Venstres landsmøde i Herning har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nemlig inviteret Liberal Alliance og de Konservative med i en borgerlig, liberal trekløverregering.

Og formand for de Konservative Søren Pape Poulsen går til forhandlingerne »med åbent sind«, skriver han i en kommentar på Facebook:

»Som jeg sagde i min landsrådstale på det konservative landsråd i september, så mener jeg, at det borgerlige Danmark skal arbejde sammen og føre borgerlig politik. Ingen af os bør have en interesse i, at vi får et valg, der ender med Mette Frederiksen som statsminister med Enhedslisten og Alternativet på bagsmækken. Og hvis det sker, kommer vi i hvert fald ikke tættere på sunde, borgerlige løsninger til glæde for alle danskere,« skiver Søren Pape Poulsen.

»Derfor tager jeg på Det Konservative Folkepartis vegne imod statsministerens invitation til de kommende drøftelser. Om der kan skabes et politisk grundlag, som Det Konservative Folkeparti kan se sig selv i, må så komme an på en prøve,« skriver han.

Forhandlingerne går i gang på mandag i statsministerens embedsbolig, Marienborg nord for København. Og det bliver med Konservative ved bordet.

»Jeg går til forhandlingerne uden at have lagt mig fast på noget på forhånd – men med et åbent sind,« skriver Søren Pape Poulsen.

I sin tale lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen vægt på, at meldingen om en potentiel trekløverregering kommer ovenpå flere måneders »istid« i blå blok, som i denne uge begyndte at tø. Regeringen har i løbet af ugen fået finansloven og vigtige aftaler om PSO-afgiften og ejendomsvurderinger på plads.