Søren Pape Poulsen siger stop: Fængsler skal ikke give julegaver til fanger

Justitsministeren forbyder Kriminalforsorgen at fortsætte tradition med julegaver i fængslet. Vi skal passe på ikke at gå i for små sko, lyder det fra Fængselsforbundet.

Ny sherif i byen: Justitsministeren sætter en stopper for julegaver på statens regning. Foto: Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slik, the og kaffe til de indsatte juleaften.

Det sætter Søren Pape nu en stopper for, skriver Information.

I Enner Mark Fængsel ved Horsens har fængslets præst indtil nu købt julegaver for knap 100 kroner stykket til hver af de 228 indsatte. Det efterlod i år en samlet regning på 23.500 kroner, der blev afholdt inden for fængslets eget driftsbudget. Men det stopper altså nu.

»Det giver efter min opfattelse ingen mening, at indsatte, som afsoner en fængselsstraf for at have begået kriminalitet, skal have julegaver på statens regning,« siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Justitsministeren har derfor bedt Direktoratet for Kriminalforsorgen om at sikre, at der ikke fremover er indsatte i landets fængsler, der modtager julegaver på statens regning. Fremover må fangerne og deres familier selv betale, hvis de skal have julegaver.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, tror, beslutningen er symbolsk.

»Det er et udtryk for en hårdere kurs, men vi skal passe på ikke at gå i for små sko. Jeg tror, ministeren vil sende et symbol om, at der er ny sherif i byen, som er lidt hårdere end den foregående,« siger han til Berlingske.