Søren Pape Poulsen bliver ny justitsminister

De Konservatives formand tager over efter Søren Pind.

Foto: Linda Kastrup

Formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, kan snart tilføje justitsminister til sit visitkort.

Ifølge Berlingskes oplysninger får Søren Pape således tildelt Søren Pinds (V) ministerpost, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag præsenterer den nye regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og de Konservative.

Selvom Løkke først mandag officielt præsenterer sit nye ministerhold, er flere navne allerede nu sluppet ud.

Ifølge TV 2s oplysninger tager Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, således over efter den nuværende udenrigsminister, Venstres Kristian Jensen.

Venstres næstformand skal i stedet være ny finansminister, erfarer Politiken søndag aften.

Det betyder samtidigt, at Claus Hjort Frederiksen (V) stopper i Finansministeriet. TV 2 oplyser, at den erfarne V-minister i stedet fortsætter som forsvarsminister.

Berlingske har fået bekræftet ministerposterne til Anders Samuelsen og Kristian Jensen.

Ifølge TV 2 og Berlingskes oplysninger kommer den nye regering, som Lars Løkke Rasmussen præsenterer mandag klokken 11, til at bestå af 22 ministre. Den nuværende regering består af 17 ministre.

Heraf går de 13 ministerposter til Venstre, mens Liberal Alliance får seks, og de Konservative får tre ministerposter.

Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen præsenterede søndag eftermiddag på et pressemøde et nyt regeringsgrundlag for den kommende trekløverregering.

»Jeg er ikke i tvivl om, at ved at vi nu rykker sammen og justerer vores synspunkter ind til ét, så får vi et langt stærkere og klarere udgangspunkt,« lød det fra statsministeren, da de tre mødte pressen.

Ifølge Anders Samuelsen bliver det nye regeringssamarbejde »langtidsholdbart«, forklarede LA-lederen.

»Vi vinder næste folketingsvalg sammen. Og det næste igen. Det her bliver langtidsholdbart. Det er jeg helt overbevist om.«

Opdateres...