Søren Pape i mindretal på første arbejdsdag

Første gang han er i folketingssalen som minister, kommer Søren Pape i mindretal om en rocker- og bandepakke.

Rokade i Justitsministeriet mellem Søren Pind og Søren Pape.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Den nye justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), ventes at komme i mindretal på sin første arbejdsdag som minister i Folketinget.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF vil have nye forhandlinger om en rocker- og bandepakke.

Det ventes at ske under en hasteforespørgsel om den eskalerende bandekonflikt, der for en uge siden førte til nye skyderier ved en sushirestaurant i Lyngby.

Det skriver TV2.

S, DF og SF vil pålægge regeringen at indkalde til nye forhandlinger om en rocker- og bandepakke.

Den skal blandt andet indeholde en begrænsning af prøveløsladelser, udvisning af udenlandske bandemedlemmer og yderligere redskaber til bekæmpelse af rockerborge og kriminalitet.

- Det sidste halvandet år har vi hørt gentagne højtflyvende visioner og store paroler om rocker-bandeindsatsen. Men ingen handling. Nu skal der konkrete initiativer på bordet.

- Vi har fundet flertal udenom den nye minister, så vi er sikre på, der kommer skred i tingene, siger Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, til TV2.

Det var en ung mand med forbindelse til rockergruppen Satudarah, der tirsdag aften i sidste uge blev såret af skud i Lyngby.

Ved angrebet blev også en tilfældig 30-årig kvinde, der kom gående med et barn i hånden, ramt.

Ifølge Rigspolitiet er der sket en markant stigning i antallet af skyderier i 2016. Denne og andre hændelser viser, at Satudarah er under et voldsomt angreb.

I det nye regeringsgrundlag fremgår det, at regeringen blandt andet vil oprette en straffelovskommission. Den nye kommission skal kigge på principperne for strafudmåling.

/ritzau/