Søren Pape går af som borgmester 3. september

De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, stopper som borgmester ved det førstkommende byrådsmøde i Viborg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

3. september lægger Søren Pape Poulsen (K) borgmesterkæden fra sig i Viborg.

Det oplyser Viborg Kommune på sin hjemmeside.

Søren Pape, der indtil nu har været borgmester i Viborg, afløste i sidste uge Lars Barfoed (K) som leder af de Konservative. Pape blev med det samme godkendt af folketingsgruppen, og han skal officielt vælges som partiformand ved de Konservatives landsråd 27.-28. september i København.

»Det er mere end et fuldtidsarbejde at være borgmester i Viborg, og det er det også at være politisk leder af et parti. Derfor træder jeg ud af lokalpolitik, så snart jeg kan komme til det, og det bliver altså 3. september. Det er det bedste for Viborg, Det Konservative Folkeparti og mig,« siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

Den afgående borgmester stopper også som byrådsmedlem, og han understreger, at han indtil sin afgang fortsat vil »passe sine opgaver i videst muligt omfang«. Samtidig afviser Søren Pape at blande sig i, hvem borgmesterkæden skal overdrages til.

»Det er ikke min opgave,« siger han.

Venstres EU-parlamentariker Jens Rohde (V) bliver efter alt af dømme Venstres spidskandidat til at afløse Pape, og Socialdemokraternes 2. viceborgmester, Per Møller Jensen (S), har også meldt sig på banen.

Selv om han ikke længere skal sidde for bordenden i borgmesterkontoret, bliver Søren Pape Poulsen boende i Viborg.