Søren Gade til kredsformand: Stik piben ind

Venstres stemmesluger Søren Gade uddeler drøje hug til sin egen kredsformand, der har udlagt det, som om at Gade er skuffet over at blive snydt for en ministerpost.

Foto: Henning Bagger

At Søren Gade (V) ikke skal være minister i den nye Venstre-regering, kommer nok bag på mange. Nogle mener, han er blevet snydt for en ministerpost. Men det får du ikke Søren Gade til at sige.

»Jeg er ikke skuffet,« siger Søren Gade i et interview med Dagbladet Holstebro-Struer mandag formiddag.

Til gengæld er han vred over, at andre Venstre-folk udlægger det, som om han forventede at blive minister - og nu står skuffet tilbage uden ministertaburet.

»Det er fuldstændig ude i hegnet,« siger Søren Gade til avisen.

Den populære Venstre-politiker drønede ind i Folketinget med ikke færre end 28.916 stemmer ved valget 18. juni. Blandt Venstre-politikerne overgås han kun af Lars Løkke Rasmussen (V). Og han er nummer fem blandt alle Folketingets medlemmer.

Også på den baggrund var der mange, som havde en forestilling om, at Søren Gade kunne blive en fin minister, og der har blandt andet været gisnet om posten som udenrigsminister.

Én af dem, der er skuffet, overrasket og forbavset, er Svend Erik Jensen, formand for Venstre-kredsen Aalborg Vest, hvor Søren Gade er opstillet. Skal man tro Svend Erik Jensen, er Søren Gade personligt skuffet. Det siger kredsformanden i et interview med Berlingske, og det udløser drøje hug fra hovedpersonen.

»Jeg ved ikke, hvor han har det fra. Hvis han er skuffet, må han give udtryk for sin egen skuffelse. Men jeg har ikke talt med ham. Jeg har ikke snakket med nogen. Du er den første, jeg taler med overhovedet om det hele,« siger Søren Gade.

Han har nu skrevet en decideret reprimande til den åbenmundede kredsformand.

»Jeg har sagt, han skal stikke piben ind. Han kan enten tie stille eller udtale sig på egne vegne,« siger Søren Gade, som Dagbladet fanger på vej til København, hvor han skal til gruppemøde.

Søren Gade lægger ikke skjul på, at han har sagt ja til at kandidere til posten som Venstres gruppeformand efter konkret anmodning fra Lars Løkke Rasmussen.

»Lars Løkke Rasmussen kan ikke vælge mig som gruppeformand. Det kan kun gruppen,« siger Søren Gade.