Søren Gade melder sig ind i valgkampen for Venstre

Venstres tidligere forsvarsminister Søren Gade melder sig nu på banen i valgkampen.

Foto: Morten Stricker. Søren Gade.
Læs mere
Fold sammen

Venstremanden Søren Gade har nu meldt sig som en aktiv spiller i valgkampen. Han skal hjælpe Venstre-kandidaterne Troels Lund Poulsen, Lars Chr. Lilleholt og Hans Christian Schmidt, skriver TV2.dk.

Gade selv sad i Folketinget fra 1999-2010, hvor han blandt andet var forsvarsminister i en periode. Og så spillede han en rolle i formandsopgøret i Venstre sidste år, hvor han blev nævnt som en udfordrer til Kristian Jensen, hvis denne ville gå efter formandsposten.

Søren Gade bliver betragtet som en loyal allieret af Lars Løkke, og det er da også kendte Løkke-støtter, han skal med ud og føre kampagne for.

»De er mine gamle venner fra politik, og vi er stadig venner, så selvfølgelig hjælper jeg dem, hvis jeg kan. Jeg skal holde et oplæg, som jeg har optrådt med mange steder, men hvis det kan bruges i valgkampen, så stiller jeg selvfølgelig op for mine venner,« siger Søren Gade til TV2.dk.

Søren Gade afviser over for TV 2, at det betyder, at han selv er på vej tilbage i politik.

Søren Gade var direktør for interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer fra maj 2012 frem til september 2014, hvor han stoppede på posten efter gensidig aftale.