Søren Gade afviser splid i Venstre-gruppe

Venstre-manden Preben Bang Henriksen trak sig efter tre dage som gruppesekretær. Men det er ikke udtryk for splid i gruppen, understreger gruppeformand.

Venstres gruppeformand Søren Gade (V) afviser, at det er strid i folketingsgruppen, der har fået Preben Bang Henriksen (V) til at trække sig fra posten som gruppesekretær.

»Tværtimod er jeg ked af det, og både jeg og resten af gruppebestyrelsen bad ham forgæves om at blive,« siger Søren Gade til DR Nyheder.

Efter folketingsvalget blev Preben Bang Henriksen udnævnt til gruppesekretær, men over for Nordjyske Stiftstidende bekræfter han, at han har opgivet posten.

Den nordjyske politiker vil dog ikke fortælle om baggrunden for beslutningen.

Preben Bang Henriksen nåede kun at være gruppesekretær i få dage, men han beholder posterne som retsordfører og næstformand i Folketingets Kontroludvalg, der holder øje med efterretningstjenesterne.

Ifølge Søren Gade har der ikke været tale om noget drama i forbindelse med Bang Henriksens beslutning.

»Det var helt uden drama. Preben er en vigtig person i gruppen, og han har fået vigtige ordførerskaber, poster, der er som skræddersyede til ham,« siger Søren Gade til DR Nyheder.

Preben Bang Henriksen gjorde sig bemærket i den brede offentlighed, da han sidste år truede med at forlade Venstre, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) ikke fremlagde dokumentation, at han havde betalt skat det tøj, han havde fået foræret af Venstre. Den dokumentation fik han forud for landsmødet i oktober.

Preben Bang Henriksen er - ligesom Søren Gade - valgt i Nordjylland. Ny gruppesekretær er Erling Bonnesen (V).