Søren Espersen politianmeldes for udtalelse

Forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner melder Dansk Folkepartis udenrigsordfører til politiet for at opfordre til terror med udtalelse om bombninger af civile områder.

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, politianmeldes søndag efter denne udtalelse:»Jeg går ind for at vinde krige, ikke bare for at gøre en forskel, og hvis vi skal vinde krigen og nedkæmpe Islamisk Stat, som er en pest i hele verden, bliver vi nødt til at erkende, at hvis vi bomber, så vil der også blive civile tab, fordi Islamisk Stat helt konsekvent gemmer sig bag et skjold af kvinder og børn, fordi de ved, at så får de ikke bomber fra luften.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen (DF), bliver nu politianmeldt for sine udtalelser om, at man også bør bombe i civile områder i Syrien for at komme terrororganisationen Islamisk Stat til livs.

Det er forfatteren Sigurd Hartkorn Plaetner, der står bag anmeldelsen. Han skriver på sin Facebook-profil, at han har anmeldt Søren Espersen for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf.

Sigurd Hartkorn Plaetner mener, at Espersen med sine udtalelser »opfordrer til terror igennem drab af civile børn og kvinder«.

Søren Espersen har søndag eftermiddag udsendt en præcisering af sine udtalelser.

»Jeg mener bestemt ikke, at vi skal hverken jage eller ramme sagesløse kvinder eller børn. Jeg kan kun beklage, hvis mine svar tidligere i dag har kunnet forstås sådan. Det var ikke hensigten, og det er ikke min mening,« skriver Søren Espersen i en skriftlig kommentar.

Han skriver samtidig, at det vil kræve en »endnu mere intensiv indsats end i dag«, hvis vi skal vinde krigen mod terror.

»Det vil kræve, at vi forener alle kræfter og går tættere på Islamisk Stats terrorister. Den kan føre til utilsigtede civile tab,« skriver Søren Espersen.