Socialministeren har udpeget ti medlemmer til Frivilligrådet

Manu Sareen har udpeget ti medlemmer til Frivilligrådet. De skal blandt andet rådgive ministeren om, hvordan socialt udsatte kan blive en del af det frivillige fællesskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialt udsatte skal blive en større del af det frivillige arbejde, og til at sikre det, er ti danskere blevet udpeget til Frivilligrådet, der de næste tre år skal rådgive socialministeren og Folketinget om det frivillige Danmark.

Socialminister Manu Sareen (R) understreger, at den danske velfærd ikke kun hviler på det offentliges eller private virksomheders skuldre.

»Civilsamfundet spiller også en kæmpe rolle for vores allesammens fællesskab. Frivillige kan nemlig noget særligt, som sagsbehandleren ikke kan gøre fra skrivebordet. Frivillige kan skabe en særlig nærhed til mennesker, der ellers står på kanten af vores fællesskab. Derfor ser jeg frem til at få input fra et nyt, kompetent frivilligråd,« siger han i en pressemeddelelse.

Otte af Frivilligrådets medlemmer er nyudnævnte, mens to er gengangere. En af dem er den genvalgte formand, Vibe Voetmann, der også er næstformand i Børns Vilkår.

Hun understreger, at frivillige de seneste par år har fået status som »afgørende aktører, når vi skal nytænke vores velfærdssamfund«:

»Det gælder især i kommunerne, hvor samskabelse, lokale fællesskaber og civilsamfund er blevet helt almindelige vendinger – ikke mindst med inspiration fra Frivilligrådet. Samspillet med civilsamfundet har altså udviklet sig meget hurtigt, men vilkårene og rammerne for den frivillige indsats er stort set uændrede. Jeg håber, at det nye Frivilligråd kan være med til at løfte den dagsorden,« siger formanden i pressemeddelelsen fra Socialministeriet.

Det nye Frivilligråd er valgt fra 1. februar 2015 til 31. januar 2018.