Socialminister går i isolation efter kontakt til smittet

Endnu en minister må i selvisolation. Astrid Krag (S) har været sammen med en coronasmittet.

Social- og Indenrigsminister Astrid Krag informerer. Flere myndigheder giver en status på situationen med hensyn til coronavirus og covid-19 i Eigtveds Pakhus fredag den 20. marts 2020.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) går i selvisolation, da hun har været i kontakt med en coronasmittet.

Det skriver hun på Facebook.

Hun oplyser ikke, om det er sket i privat eller arbejdsmæssigt regi.

»Æv altså - jeg har været sammen med en, der nu er testet positiv for corona. Så nu er det hjem i selv-isolation med Skype, Zoom, Teams, Pexip og alt det digitale møde-hejs, vi har måttet vænne os til, siden coronavirus ankom og vendte op og ned på vores hverdag.«

»Dermed bliver det også først i næste uge, jeg igen kan nyde de smukke juletræer på Christiansborg,« skriver hun.

Astrid Krag er den seneste af en lang række politikere - heriblandt flere ministre - der har måttet gå i selvisolation.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har gjort det, det samme har tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S), og også miljøminister Lea Wermelin (S) har måttet isolere sig efter kontakt med en coronasmittet.

Også statsminister Mette Frederiksen (S) har måttet en tur i isolation. Ingen af de førnævnte har dog fået en positiv coronatest.

Det har til gengæld andre toppolitikere. Det gælder blandt andre justitsminister Nick Hækkerup (S) og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Derudover har folketingsmedlemmer som Bjørn Brandenborg (S), Mads Fuglede (V) og den tidligere forsvarsminister Lars Christian Lilleholt (V) haft corona - Lars Christian Lilleholt var så hårdt ramt, af han måtte indlægges.

Astrid Krag slutter desuden sit Facebook-opslag af med at sende julehilsner og ønske god bedring til de syge.

/ritzau/