Socialminister Benedikte Kjær (K)

Indenrigs- og Socialministeriet deles op efter dagens ministerrokade, og den konservative regionsrådpolitiker Benedikte Kjær bliver ny socialminister. Vi tegner et portræt.

Benedikte Kiær (K) bliver ny socialminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: konservative.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag præsenterer sin nye regeringsbesætning, vil konservativ Benedikte Kjær være om bord. Og selvom hele Danmark måske ikke er på fornavn med den nye 39-årige socialminister, der løber med den ene halvdel af Indenrigs- og Socialministeriet, så er det ikke en novice, der sætter sig i spidsen for det sociale arbejde i Danmark.

LÆS OGSÅ: Her er alle de ny ministre efter Lars Løkke Rasmussens regeringsrokade

Som kommunalpolitisk næstformand, medlem af Forretningsudvalget for De Konservative samt regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden har Benedikte Kjær hår nok på brystet og det politiske engagement, der skal til, for at gøre sig gældende som minister. Sådan lyder vurderingen far regionsrådskollegaen, Karsten Skawbo-Jensen (K).

- Jeg har altid vidst, at hun ville blive minister. Hun har en stor politisk viden og interesserer sig for, hvor samfundet bevæger sig hen. Derudover er hun robust, driftsikker og så har hun et social sindelag, der gør hende rustet til den nye post, siger Karsten Skawbo-Jensen.

Facebookvenner jubler

Heller ikke Benedikte Kiærs venner på Facebook er i tvivl om det geniale i at udnævne netop hende som ny socialminister. Lykønskningerne er allerede begyndt at hobe sig op, og skal man tro udmeldingerne, får Danmark en ny socialminister, som gerne vil markere sig:

- Kære Benedikte, hjerteligt tillykke med den nye og vigtige post, hvor du virkelig får mulighed for at markere dig! Hvor er det flot! Og så specielt med så ideologisk og dygtig en politiker som dig :-)

Arbejdet venter

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, hilser den nye minister velkommen og ser frem til et samarbejde. Han håber, at hun har modet til at indføre en fattigdomsgrænse i Danmark, hvilket EU's fattigdomsår efter hans opfattelse er en anledning til.

- På trods af, at vi er et rigt samfund har vi både hjemløse, prostituerede og udsatte børn herhjemme. Der er meget at tage fat på, og jeg håber, hun vil have fokus på at indføre en fattigdomsgrænse, som kan være en hjælpende hånd for de grupper, siger han.

Som formand for rådet og som tidligere folketingspolitiker for Kristendemokraterne noterer Jann Sjursen med tilfredshed, at det store, klodsede Indenrigs- og Socialministerium nu deles op.

- Det er ikke i sig selv et mål at gøre et ministerium så stort som muligt. Det er fornuftigt, at vi nu får en minister, der kan fokusere på de udsatte grupper, uddyber han.

Benedikte Kiær er bosat i Helsingør sammen med sin familie. Hun har været opstillet til kommunalvalget i Helsingør Kommune og var desuden folketingskandidat hos De Konservative i Rudersdal-kredsen ved sidste valg og har et par gange været tæt på at blive valgt.

At få de politiske budskaber skåret ud i pap til vælgerne bliver der efter alt at dømme ingen kvaler med. Den nye minister er nemlig kommunikationsrådgiver i en virksomhed, der beskæftiger sig med udvikling af og forskning i biobrændstoffer.

C.V:

· Født 10. december 1969

· Uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet i 2001

· Bor i Helsingør med sin kæreste Lars Dam og hans søn Simon

Tidligere erhverv:

· Benedikte Kiær var fra 2006 til 2009 beskæftiget som kommunikationsrådgiver for den danske virksomhed BioGasol, som udvikler bæredygtigt biobrændstof

· Fra 2001 til 2006 fungerede hun som chefkonsulent i PrimeTime Kommunikation A/S

· Seniorkonsulent og teamchef i Kommunikationsbureauet Rostra A/S

Politiske tillidshverv:

· 2. næstformand i Det Konservative Folkeparti

· Afløste i 2008 Pia Christmas-Møller som Rudersdals-kredsens folketingskandidat samt 1. suppleant for Lars Barfoed

· Medlem af Hovedbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti

· Byrådsmedlem og medlem af økonomiudvalget, Helsingør Kommune

· Benedikte Kiær er regionsrådsmedlem og medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden. Kiær var partiets spidskandidat ved regionsrådsvalget i 2005

· Gruppeformand for De Konservative i Region Hovedstade

· Medlem af Vækstforum i Region Hovedstaden

· 2. næstformand i Danske Regioner

· Næstformand i Amgros I/S

Bestyrelsesmedlem i:

· Copenhagen Capacity

· Wonderful Copenhagen

· Frederiksborg Gymnasium og HF

· Sundhed.dk