Socialdemokratiske lokalformænd ønsker Thornings afgang

Og senest inden næste folketingsvalg, så der kan vælges en ny partiformand, mener en stribe socialdemokratiske lokalformænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opbakningen til Helle Thorning-Schmidt (S) som Socialdemokraternes partiformand er ikkeeksisterende hos 13 socialdemokratiske lokalforeningsformænd rundt om i landet. Det skriver dr.dk, efter DR Nyheder har været i kontakt med en række af de omkring 250 socialdemokratiske lokalformænd.

De fleste bakker op om Helle Thorning-Schmidt op, men 13 af partiets lokalformænd siger nu, at de ønsker hendes afgang inden næste folketingsvalg senest i efteråret 2015. En af dem, der siger det åbent, er Jan Wolfram Thiemann, der er lokalformand for Tornved–Jernløse.

»Det går ikke med den nuværende formand. Helle har ikke vist sig som den leder, der er brug for, og hun har slet ikke formået at markere en socialdemokratisk politik«, siger han til DR Nyheder.

Jan Wolfram Thiemann opfatter Thorning som en kransekagefigur, og han føler, at det i virkeligheden er de Radikales partiformand, Margrethe Vestager (R), der dikterer regeringens politik.

Lokalformændenes kritik går desuden på Thornings håndtering af sagen om børnechecken, salget af dele af Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs og regeringens kontanthjælpsreform.

Helle Thorning-Schmidt var onsdag til EU-Afrika-topmøde i Bruxelles, da partiformanden blev konfronteret med DR Nyheders historie, som hun ikke havde lyst til at kommentere.