Socialdemokratisk bykonge kæmper for sit politiske liv efter internt drama: »Skal vi blive i Socialdemokratiet?«

S-borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp leder formentlig efter et andet parti at stille op for inden kommunalvalget i 2021, efter at han er blevet vraget som Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten.

Borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (S) er blevet sendt ud i et politisk mørke, efter at han tidligere på ugen blev fravalgt som Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten ved kommunalvalget i 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et regulært drama udspiller sig i disse dage på rådhuset i Ishøj Kommune, hvor stolen er begyndt at vakle gevaldigt under den nuværende socialdemokratiske borgmester, Ole Bjørstorp, der har siddet på posten siden 2001.

For ikke nok med, at Ole Bjørstorp forleden blev vraget som Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten – han er nu begyndt at se sig om efter andre politiske græsgange på Ishøj Rådhus. Det skriver TV2 Lorry.

»Jeg diskuterer sammen med andre. Hvad skal vi gøre? Skal vi blive i Socialdemokratiet? Det kan jo godt være meget svært, og der er ikke nogen endelig afklaring på det endnu. Og vi diskuterer også, om vi skal melde os ind i andre partier – og i givet fald hvilke,« forklarede han onsdag aften på TV 2 Lorry.

Meldingen fra den siddende borgmester bliver fulgt tæt af den socialdemokratiske partiledelse på Ishøj Rådhus, der ser skeptisk på Bjørstorps flirten med andre partier.

»Vi følger situationen meget nøje. Der er jo en grænse for, hvor meget man må forhandle med andre partier,« siger socialdemokraternes Ishøj-formand, Henning Bjerre, til TV 2 Lorry.

Meldingen fra Ole Bjørstorp om et muligt partihop kommer, efter at forhenværende gruppeformand for Socialdemokratiet i Ishøj Kommune Merete Amdisen tidligere på ugen blev valgt som partiets spidskandidat til borgmesterposten på bekostning af Bjørstorp.

Åben krig

Og netop Merete Amdisen har borgmesteren ligget i åben krig med siden december 2019, da Ole Bjørstorp var med til at afsætte hende som gruppeformand. Ole Bjørstorp havde ganske enkelt ikke tillid til Merete Amdisen.

»Vi er mange, der ikke mener, at Merete har de lederegenskaber, der skal til for at være borgmester. Hun splitter, hvor der skal samles. Derfor kunne hun heller ikke fortsætte som gruppeformand. Det er efter moden overvejelse, jeg siger dette,« skrev han dengang på Facebook og forklarede, at han var »nødt til at sige sandheden« om hende.

Og Ole Bjørstorp har heller ikke tillid til hende nu, efter at hun er blevet valgt som partiets spidskandidat, sagde han onsdag aften til TV2 Lorry.

»Hun kommer i meget store problemer, det er der ingen tvivl om. For når der ikke er en fælles vej at gå, og hvis man strides om det på forskellig vis, så er det svært. Det har vi andre jo prøvet gennem årene på nogle andre områder. Så det er svært. Det er ikke bare noget, man går ind og gør,« lød det fra Ole Bjørstorp.

Det interne opgør i den socialdemokratiske gruppe i Ishøj Kommune er løbet af stablen, alt imens Ole Bjørstorp har haft en sag om sin tjenestebil hængende over hovedet.

Ekstra Bladet har således afdækket, hvordan borgmesteren selv kørte sin tjenestebil mellem privaten og arbejdet. Ankestyrelsen, der tog sagen op, slog sidenhen fast, at borgmesterens brug af bilen ikke var lovlig.