Socialdemokratiet vil slå hårdt ned på ulovlig arbejdskraft

På et pressemøde fredag præsenterer Socialdemokratiet sin helhedsplan for dansk udlændingepolitik.

- Vi vil det illegale arbejdsmarked til livs. Vi vil ikke acceptere, at mennesker kynisk udnyttes, og at helt almindelige danske lønmodtagerrettigheder trædes under fode, siger formand Mette Frederiksen (S) i pressemeddelelsen. Claus Fisker/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En central del af Socialdemokratiets helhedsplan for dansk udlændingepolitik bliver at slå hårdt ned på udnyttelse af ulovlig arbejdskraft.

Planen bliver præsenteret på et pressemøde fredag klokken 14.30, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

»Vi vil det illegale arbejdsmarked til livs. Vi vil ikke acceptere, at mennesker kynisk udnyttes, og at helt almindelige danske lønmodtagerrettigheder trædes under fode,« siger formand Mette Frederiksen (S) i pressemeddelelsen.

Konkret foreslår partiet en tredobling af bødestraffen for virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft, fratagelse af retten til at drive virksomhed og styrket myndighedskontrol.

Derudover skal skattemyndighederne have adgang til byggepladser på privat grund.

Socialdemokratiets udlændingepolitik består af tre elementer. Danmark skal ikke tage imod flere flygtninge, end der kan integreres.

Derudover skal mennesker hjælpes bedre i nærområderne, og der skal føres en integrationspolitik, der baserer sig på ret og pligt.

»Udlændingepolitik er fyldt med dilemmaer og svære valg. Men det hele hænger sammen. For mange er desværre kommet til Danmark uden at blive en del af Danmark. Hvis det skal vendes, så skal vi kun tage imod så mange, som vi evner at hjælpe her i landet.«

»Og hvis vi for alvor skal få nedbragt antallet af flygtninge og migranter, der søger mod Europa, skal vi hjælpe mere og bedre i nærområderne. Alle tre dele hænger uløseligt sammen,« udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er åben for at fratage ejere, der ansætter illegale, retten til at drive virksomhed.

»Men forudsætningen må være, at det er ved systematisk og gentagen brug af illegal arbejdskraft,« siger han til Jyllands-Posten.

Han afviser derimod forslaget om, at skattemyndighederne igen skal have adgang til private grunde.

/ritzau/

Test dig selv: Find ud af, hvilke kandidater du er enig med

Få overblikket - hver dag


Under valgkampen holder Berlingske dig orienteret med en morgenpost, en daglig analyse og en aftenpost. Det giver dig et dagligt overblik over de vigtigste historier, analyser og debatter fra valgkampen.

Få overblikket under hele valgkampen direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbreve. Du tilmelder dig samtidigt den politiske morgenpost, der fortsætter efter valgkampen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske hver dag sender mig det fulde politiske overblik med dagens vigtigste historier analyser og debatter i dansk politik. I periode med folketingsvalg, kan der komme flere daglige opdateringer med de seneste opdateringer om dette. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik