Socialdemokratiet vil ekskludere medlem efter trusler om at likvidere et folketingsmedlem

Folketingsmedlemmet Sikandar Siddique har modtaget alvorlige trusler i en e-mail fra et socialdemokratisk medlem. Nu vil partiet ekskludere medlemmet.

Folketingsmedlemmet Sikandar Siddique har modtaget trusler fra et mangeårigt socialdemokratisk medlem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet lægger nu op til at ekskludere et mangeårigt medlem af partiet.

Det sker, efter at vedkommende har skrevet en hadsk e-mail til folketingsmedlemmet og løsgængeren Sikandar Siddique, hvor S-medlemmet truer med at likvidere Siddique.

Sikandar Siddique har lagt e-mailens tekst frem på det sociale medie Twitter, og her kan man læse meget hadske ord rettet mod det tidligere medlem af Alternativet.

Blandt andet at Siddique skal »tage at skride hjem« til Stormellemøsten, for »i modsat fald skal vi nok finde ud af systematisk med årene at likvidere jer – ganske som det blev gjort under besættelsen«, skriver personen, der ifølge eget udsagn har været medlem af Socialdemokratiet i årtier.

Årsagen til det hadske udfald skyldes ifølge medlemmet, at Sikandar Siddique har kritiseret Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Sikandar Siddique skriver på Twitter, at »Jeg kan simpelthen ikke tro på, at denne mand – der truer med at likvidere mig – er medlem af Socialdemokratiet. For det er vores uenigheder til trods ikke det socialdemokrati, jeg kender«.

Hovedbestyrelsen vil ekskludere

Opslaget har fået Socialdemokratiet på Christiansborg til at reagere, og partiet vil nu ekskludere medlemmet fra partiet, oplyser partisekretær Jan Juul Christensen til Berlingske.

»Man kan ikke true andre mennesker på deres liv. Det er jo helt uacceptabelt, og det er ikke foreneligt med at være socialdemokrat. Hverken at skrive det eller at true andre mennesker på deres liv,« siger han.

En eksklusion sker i forhold til Socialdemokratiets vedtægter normalt gennem den lokale partiforening, men på grund af truslens karakter giver en paragraf i Socialdemokratiets love mulighed for, at hovedbestyrelsen kan foretage eksklusion af medlemmet, forklarer Jan Juul Christensen.

»Eftersom det her er så alvorligt, har vi en paragraf, hvor hovedbestyrelsen kan gøre det. Og det er så det, vi kommer til at effektuere,« siger Jan Juul Christensen, der forventer, at eksklusionen vil blive foretaget enten i dag eller en af de nærmeste dage.

Sikandar Siddique er glad for, at Socialdemokratiet nu griber ind.

»Det er godt, de tager det seriøst. Vi har alle et ansvar for den demokratiske samtale, og der er så meget had derude, at vi – både politikere og medier – nok skal passe på ikke at bidrage til at forstærke de fjendebilleder, der desværre trives mange steder,« skriver han i en SMS til Berlingske.