Socialdemokratiet støtter ikke Sass Larsens hashforslag

Hash skal ikke legaliseres, mener Socialdemokratiet, men diskussionen om legalisering hilses velkommen.

Arkivfoto. Henrik Sass Larsens idé om afkriminalisering af hash vinder ikke opbakning hos Socialdemokratiet (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ændrer ikke på Socialdemokratiets politik på området, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i en ny debatbog foreslår at afkriminalisere hash og hårde stoffer.

Partiet går nemlig ikke ind for legalisering, skriver Dan Jørgensen, der er næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, i en sms til Ritzau.

»Diskussionen om hash og stoffer er fyldt med dilemmaer. Og netop derfor er det forfriskende, at der kommer et grundigt og tankevækkende bidrag.«

»Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer,« skriver Dan Jørgensen.

Sass Larsen foreslår ifølge Information at afkriminalisere hash og brugen af hårde stoffer i bogen "Exodus - vejen frem for centrum-venstre".

Han mener, at hashsalget skal overtages af staten, mens brugere af hårde stoffer ikke skal straffes. Det vil frigive midler fra politiindsatsen, der så kan bruges på oplysning og behandling.

Forslaget om legalisering vinder dog ikke opbakning hos Socialdemokratiet, men Dan Jørgensen mener, at forslaget rejser en vigtig debat.

»Henrik Sass Larsen rejser i sin nye bog en række vigtige debatter. Og han har jo fat i en central pointe: Vi står med et alvorligt samfundsproblem, der ikke er løst. Tværtimod,« skriver Dan Jørgensen.

»Vi hilser i den grad diskussionen velkommen, både i offentligheden og partiet. Hash og stoffer er et stort og dilemmafyldt samfundsproblem. Det skal diskuteres.«

Københavns Kommune anmodede under den seneste socialdemokratiske regering om at give hashen fri. Den anmodning blev dog afvist.

/ritzau/