Socialdemokratiet stiller modkrav til tørkeramt landbrug

Landbruget må selv komme med forslag til, hvordan det kan blive mere robust, mener S, der er med på at hjælpe.

(ARKIV) Mark ved Herslev nær Roskilde, mandag den 18. juni 2018. Socialdemokratiet er klar til at se på, om det tørkeramte landbrug skal have en hjælpende hånd fra politikerne. Men samtidig bør landbruget komme med forslag til, hvordan erhvervet bliver mere robust, så det bedre kan klare tørker, regnvejr og andre udfordringer fra naturens side, mener fødevareordfører Simon Kollerup (S). - Vi skal simpelthen ikke gå fra krise til krise år efter år, siger han. Det skriver Ritzau, torsdag den 5. juli 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Socialdemokratiet er klar til at se på, om det tørkeramte landbrug skal have en hjælpende hånd fra politikerne.

Men samtidig bør landbruget komme med forslag til, hvordan erhvervet bliver mere robust, så det bedre kan klare tørker, regnvejr og andre udfordringer fra naturens side, mener fødevareordfører Simon Kollerup (S).

»Vi skal simpelthen ikke gå fra krise til krise år efter år,« siger han.

Landbrug & Fødevarer holdt onsdag et ekstraordinært møde om tørken.

Her kom organisationen frem til en liste over, hvad politikerne kan gøre for at hjælpe erhvervet, der selv vurderer at stå til et tab på mere end fire milliarder kroner på grund af manglende regn.

Simon Kollerup ønsker ikke at tage stilling til, hvilke af de enkelte forslag der kan komme på tale, set med hans øjne.

»Det er en alvorlig situation, landbruget er i, når en tørke kan slå bunden ud af enkelte bedrifter og bringe landbrugserhvervet i krise på den måde. Derfor er vi klar til at drøfte, hvordan man kan hjælpe landbruget ud på den anden side af tørken med skindet på næsen.«

»Vores krav vil være, at landbruget også bidrager til at gøre landbrugssektoren mere robust i Danmark,« siger Simon Kollerup.

/ritzau/