Socialdemokratiet lancerer kampagnevideo med økonomi i fokus: »Det er nu, vi skal holde fast«

Mette Frederiksen erklærer sig klar til at tage ansvaret for fremover at træffe de svære beslutninger for Danmark. Socialdemokratiet har også lanceret et nyt link, som dog bare sender brugere ind på partiets egen hjemmeside.

 
Ifølge en ekspert i politisk kommunikation er der ikke længere tvivl om, at Danmark befinder sig i en valgkamp. Video: Socialdemokratiet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er som bekendt kun statsminister Mette Frederiksen (S), der kan udskrive valg, og hun har tirsdag morgen lanceret en ny kampagnevideo.

Det har hun gjort på Facebook og Instagram samt på Socialdemokratiets hjemmeside.

Og på Twitter slår Troels Johannesen, der er ekspert i politisk kommunikation på sociale medier, fast, at »hvis nogle skulle have misset det, er vi i valgkamp.«

I videoen sidder Mette Frederiksen og taler direkte til kameraet.

Først om, hvad regeringen og politiske flertal har gjort af godt, og derefter om, hvordan det er nødvendigt at holde fast i den gode kurs.

»I regeringen gør vi alt, hvad vi kan, for at få Danmark godt igennem usikre tider,« slår statsministeren fast i den knap tre minutter lange video.

Hun levner dog ingen tvivl om, at økonomi i øjeblikket er det vigtigste politiske emne i Danmark.

Mette Frederiksen siger, at regeringen har hjulpet pensionister med en ekstra ældrecheck på 5.000 kroner, mens folk med gasfyr har fået 6.000 kroners hjælp til varmeregningen,

Mette Frederiksen siger, at disse ting er gjort mulige af den stærke danske økonomi, der er drevet af gode virksomheder og en historisk høj beskæftigelse. Samtidigt understreger hun, at en ansvarlig økonomisk politik har givet mulighed for at styrke velfærden.

Men bare fordi gode ting er gjort, betyder det ikke, at kampen er ovre, må man forstå på statsministeren.

»Det er nu, vi skal holde fast og fortsætte den gode kurs,« understreger Mette Frederiksen i videoen.

Derfor melder hun sig klar til også fremover at tage ansvaret for med brede aftaler og politisk samarbejde at træffe de nødvendige, men svære beslutninger, der skal fremtidssikre Danmark.

»Lad os passe på fremtiden,« afslutter Mette Frederiksen i videoen.

Socialdemokratiet har ligeledes lanceret en hjemmeside ved navn paspåfremtiden.dk, som imidlertid bare leder ind til den allerede eksisterende underside af socialdemokratiet.dk, der handler om økonomisk ansvarlighed.