Socialdemokraterne savner svar fra Lars Løkke

Socialdemokraterne besvarer Lars Løkkes rækken ud efter nøglerne til Statsministeriet med en række spørgsmål til Venstre-lederen.

Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro finder det svært at forholde sig til Venstres politik, når der er ikke er noget konkret at hænge den op på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen

Lars Løkke Rasmussen (V) satte lørdag skub i valgkampen fra talerstolen i MCH Kongrescenter i Herning, hvorfra han i flere omgange verbalt rakte ud efter nøglerne til Statsministeriet. Men hvordan vil Venstres formand få fat i de nøgler, spørger Socialdemokraterne.

»Der er åbenbart sket den udvikling hos Venstre, at de er gået fra drømme over pejlinger til hensigter og mærkesager. Men det, vi stadig ikke kan få fra Lars Løkke, det er ærlige svar og en konkretisering af, hvad han egentlig har tænkt sig,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S).

Hun mener, at Lars Løkke Rasmussen burde have benyttet taletiden og den massive mediedækning af Venstres landsmøde til at komme med konkrete eksempler på, hvor der skal skæres i velfærden, når »Lars Løkke ruller sin nulvækst i det offentlige ud«. Eller hvordan Venstre vil finansiere de lettelser af bundskatten, som partiet ønsker.

»Det er jo det, der er brug for, og ikke alle mulige luftige taler,« siger Maja Panduro.

Socialdemokraternes politiske ordfører finder det svært at forholde sig til Venstres politik, når der er ikke er noget konkret at hænge den op på, men understreger i samme åndedrag, at det ikke er for hendes eller nogle af de andre politikeres skyld, at hun efterspørger en konkretisering.

»Det ville være det mest ordentlige over for vælgerne, hvis Lars Løkke fremlagde sin plan, så de ved, hvad de har at gøre med,« siger Maja Panduro.