Socialdemokraterne: Det står 1-0 til B.T.

Politikerne bakker op om politiets arbejde, selv om det var B.T., der fandt den mystiske bombemand.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig bred politisk opbakning til politiets efterforskning af den tjetjenske bombemand fra Belgien, selvom det var dagbladet B.T, der i dag kunne afsløre hans identitet.

- Man kan ikke komme uden om, at det står 1-0 til BT. Men jeg vil ikke udtale kritik, for der er tale om en igangværende efterforskning. Jeg går ud fra at politiet både har forfulgt bokse- og benprotesesporet, siger Karen Hækkerup, retsordfører for Socialdemokraterne.

Også de Konservative og Venstre bakker op om politiets arbejde.

- Det her er ikke en konkurrence om, hvem der kommer først. Ingen ved, hvad politiet ligger inde med. Jeg er sikker på, de arbejder seriøst med sagen og jeg finder bestemt ingen anledning til at kritisere dem, siger Kim Andersen, retsordfører for Venstre.

Nemmere for journalister

Den konservative retsordfører mener, at det kan være lettere for journalister end politiet at få fat i visse oplysninger.

- Hvis BT har formået at få nogle informationer forud for politiet så fred være med det. Jeg er sikker på, at dansk politi samarbejder tæt med belgisk politi, og det vigtigste er derfor, at informationerne ender hos politiet. Nogle gange er det nemmere for en journalist at få informationer, når de snuser lidt rundt, end hvis der kommer en politimand med håndjern i bæltet, siger Tom Behnke (K).