Socialdemokraterne afviser dagpenge-gemmeleg

Socialdemokraterne kan ikke genkende Enhedslistens udlægning af, at regeringen gemmer sig bag Dagpengekommissionen. Vi har meldt klart ud på området, lyder det fra S.

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

Socialdemokraterne og Enhedslisten er enige om, at det nuværende dagpengesystem ikke fungerer godt nok. Men så stopper enigheden også.

Mens Enhedslisten kalder Dagpengekommissionen overflødig og opfordrer regeringen til allerede nu at melde kulør, mener Socialdemokraterne, at politikerne skal afvente kommissionens arbejde.

»Det, vi siger, er, at vi har et dagpengesystem, som ikke fungerer. Det, vi havde før 2010, ville heller ikke fungere i dag, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig. Det betyder, at vi er nødt til at indrette os på en anden måde,« siger beskæftigelsesordfører Lennart Damsbo-Andersen (S).

Enhedslisten beskylder regeringen og Socialdemokraterne for at gemme sig bag Dagpengekommissionen, som først skal komme med sine anbefalinger, når danskerne har været i stemmeboksen.

Lennart Damsbo-Andersen afviser kritikken. Han mener ikke, at der er usikkerhed om partiets syn på dagpengesystemet.

»Jeg synes, at vi melder meget klart ud i forhold til, hvilke holdninger vi har i Socialdemokratiet. Så er der andre partier, der ikke har meldt noget som helst ud.«

Lennart Damsbo-Andersen mener heller ikke, at kommissionen er overflødig.

»Det synes jeg bestemt ikke. Vi har set hovsa-løsninger nok i forbindelse med dagpenge. Det, der er vigtigt, er, at vi får lavet en god og gennemarbejdet løsning, som passer til det arbejdsmarked, vi har nu, og som der også kan skabes bred politisk opbakning til, så vi ikke hopper fra den ene grøft til den anden, hver gang vi skifter regering«.

Enhedslisten er ikke ene om at opfordre regeringen til at melde klart ud på dagpengeområdet. Tilsvarende toner lyder fra SF.

»Regeringen har jo selv valgt, at kommissionen først skal komme med sine anbefalinger efter et valg. Det er trist, fordi jeg synes, at danskerne skal vide, hvad de vælger, når de går til valg,« sagde SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF) onsdag.