Socialdemokrater vrager omstridt beboerformand

Bestyrelsen i Socialdemokraternes kreds 3 ønsker ikke længere, at Muhammed Aslam repræsenterer partiet. Det sker efter anklager mod Aslam om magtmisbrug som beboerformand i Mjølnerparken.

Muhammed Aslam i Mjølnerparken i København. Arkivfoto: Nanna Kreutzmann Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stolen vakler under Muhammed Aslam, som er omstridt S-politiker i København og formand for afdelingsbestyrelsen i boligkvarteret Mjølnerparken.

Bestyrelsen i Socialdemokraternes 3. kreds, hvor Aslam er opstillet, besluttede tirsdag aften, at han ikke længere bør repræsentere partiet i Københavns Borgerrepræsentation.

»Et stort flertal i bestyrelsen har valgt ikke at indstille Muhammed Aslam til genopstilling. Det handler om, at bestyrelsen har mistet tilliden til Muhammed Aslam,« siger kredsformand Michael Johnson, som ikke ønsker at uddybe beslutningen yderligere.

Det gør til gengæld Karen West, S-bestyrelsesmedlem og initiativtager til kvindebevægelsen Q Freedom. Hun sætter spørgsmålstegn ved, om Muhammed Aslam overhovedet er demokrat.

»Jeg er glad for, at demokratiet har vundet. Jeg har aldrig oplevet, at Muhammed Aslam har været interesseret i at arbejde for integration og kvinders selvbestemmelse. Vi ved ellers, at mange kvinder i de udsatte boligområder har ringe kontakt til det omkringliggende samfund,« siger hun.

Også ude i Mjølnerparken stækkes Muhammed Aslams magt. Hidtil er de fleste nye initiativer gået gennem afdelingsbestyrelsen og dermed Aslam, men resultaterne har ifølge Lejerbo, der administrerer Mjølnerparken, været sparsomme. Derfor skal forandringer i den såkaldte ghetto ikke længere ske med omdrejningspunkt alene i afdelingsbestyrelsen og hos formanden.

Han er også blevet kritiseret i Berlingske og Weekendavisen for at misbruge sin position.

Selv siger Muhammed Aslam på en telefon fra Singapore, at beslutningen fra S-bestyrelsen skyldes en negativ kampagne.

»Jeg tager beslutningen til efterretning - takket være dig (Berlingskes journalist, red.), Lejerbo og en mand, som både sidder som næstformand i 3. kreds’ bestyrelse og er projektleder i Mjølnerparken (Eskild Dahl Pedersen, red.). I har kørt en heftig hetz mod mig og bestyrelsen i Mjølnerparken. Det er de ting, som unægteligt har gjort det,« siger Muhammed Aslam.

Du mener, at bestyrelsen i kreds 3 har ladet sig manipulere af forkerte avisartikler?

»Jeg mener helt klart, at den hetz, som I har kørt sammen med projektlederen og boligselskabet, har været med til at give et negativt billede af mig, der har været med til, at de har truffet den beslutning.«

Muhammed Aslam afviser at gå ind i substansen af den kritik, som er blevet rettet mod ham. Han har fra Singapore begrænset tid til at tale i telefon, begrunder han.

Den endelige afgørelse om, hvorvidt Muhammed Aslam opstilles for Socialdemokraterne ved kommunalvalget i 2013 afgøres af kredsens generalforsamling. Det sker den 20. marts.

Muhammed Aslam har endnu ikke taget stilling til, om han fortsat stiller op for partiet.