Socialdemokrater vil lade regioner aftale henvisnings-straf

Udenlandske erfaringer med at straffe henvisnings-ivrige læger er ikke gode, pointerer Socialdemokraterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ligger ifølge Socialdemokraterne ikke lige for at indføre økonomiske sanktioner mod læger, der henviser for mange patienter.

»Det er jo en model, man har set i andre lande, for eksempel England, men det er ikke noget, som på Christiansborg drøftes som en mulighed i Danmark,« siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Ifølge et notat, som Jyllands-Posten, er kommet i besiddelse af, har regeringen sammen med Venstre ellers drøftet muligheden for at uddele økonomiske lussinger til læger, der er lidt for ivrige med at sende patienter videre i sundhedssystemet. Det skulle give en bedre styring af henvisningerne.

Men erfaringerne er ikke gode, understreger Flemming Møller Mortensen, der i øvrigt vil lade de parter, der har med sagen at gøre, tage stilling til, hvad der skal ske.

»Det er regionerne, der er politisk part i det her. Det er ikke Christiansborg. Jeg har ikke kendskab til, hvad regionerne vil tage op i forhandlingssammenhæng. Men jeg har kendskab til, hvad man har lavet af lignende incitamenter i andre lande, og i England har man faktisk ikke haft stort held med det,« siger sundhedsordføreren.