Socialdemokrater stiller flest spørgsmål til ministre

Svartiden fra ministrene er steget en anelse i det forgangne folketingsår.

ARKIVFOTO: Rasmus Horn Langhoff (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Socialdemokraten Rasmus Horn Langhoff er det folketingsmedlem, der har stillet flest af de såkaldte paragraf 20-spørgsmål til ministrene i folketingsåret 2015-2016. Det fremgår af årsberetningen fra Folketingets administration.

Rasmus Horn Langhoff har stillet 74 paragraf 20-spørgsmål.

Også anden- og tredjepladsen over årets mest spørgelystne medlemmer indtages af socialdemokrater, nemlig Lea Wermelin med 47 spørgsmål og Rasmus Prehn med 44 spørgsmål.

Paragraf 20-spørgsmålene er opkaldt efter den paragraf i Folketingets forretningsorden, som de stilles efter. Den siger, at ministrene skal svare inden for seks hverdage.

Den frist overholder ministrene næsten. Den gennemsnitlige svartid var 6,3 hverdage i det forgangne folketingsår. Det er en lille stigning fra det forrige folketingsåret, hvor ministrene i gennemsnit svarede inden for 6,2 hverdage.

I alt blev der stillet 1527 paragraf 20-spørgsmål. 1042 af dem var til skriftlig besvarelse.

Paragraf 20-spørgsmål stilles af folketingsmedlemmerne direkte til en minister. Spørgsmålene skal være "kort og bestemt affattet og kan være ledsaget af en kort skriftlig begrundelse", fremgår det af forretningsordenen.

De skal desuden kunne besvares "på grundlag af information, der er umiddelbart tilgængelig for ministeren".

/ritzau/