Socialdemokrater på stribe afviser at være hemmelig forfatter

En række medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe afviser at have stået bag den omdiskuterede bog »Den hemmelige socialdemokrat«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nej, nej og atter nej. Det er ikke os, der har skrevet den bog.

Alle i den socialdemokratiske folketingsgruppe er under mistanke for at have skrevet insiderbogen »Den hemmelige socialdemokrat«. Og alle har indtil videre afvist at være den hemmelige forfatter.

De seneste medlemmer, der nægter at stå bag bogen, er psykiatriordfører Karen Klint (S), Poul Andersen (S), Torben Hansen (S) og forhenværende fødevareministerminister Mette Gjerskov (S). Minister for by, bolig og landdistrikter samt minister for nordisk samarbejde, Carsten Hansen (S), og undervisningsminister Christine Antorini (S) har ingen kommentarer til sagen.

Mette Gjerskov opfordrer i lighed med flere partikammerater forfatteren til at træde frem, så mistanken letter fra de andre anklagede.

»Jeg synes, det er virkelig synd for dem, som bliver hængt ud. Sådan noget vil altid klæbe, så det ville være rart, hvis vedkommende ville stå frem, så alle andre kunne blive renset,« siger hun.

Karen Klint spekulerer i, at en politisk modstander er ophavsmand til »Den hemmelige socialdemokrat«.

»Jeg aner ikke, hvem det er. Jeg tror nærmest, den største fiktion kan være, at det er en venstremand,« lyder det fra hende.

Socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og justitsminister Karen Hækkerup (S) har også luftet deres mening om bogen offentligt på Facebook, hvor de beskylder den for henholdsvis »fordrejninger, løgn og galde«, og for at være »for mystisk«. Andre politikere, der stiller sig i rækken af benægtere, tæller spidskandidaten til Europa-Parlamentet Jeppe Kofod (S), transportminister Magnus Heunicke (S), Mogens Jensen (S), der er nyudnævnt handels- og udviklingsminister, udenrigsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) integrationsordfører Mette Reissmann (S).

EU-ordfører og tidligere justitsminister, Morten Bødskov (S), meddelte mandag, at »ingen i S-gruppen kan være i tvivl om, hvem den hemmelige socialdemokrat er. Genkendt bitterhed. Stå nu frem. Fortæl hvorfor du svigter partifæller«.

Ifølge flere medier var topkandidaterne trafikordfører Rasmus Prehn (S) og erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S), der begge har dementeret rygterne om, at de skulle have ført pennen.