Socialdemokrater lader sig ikke formilde af Holst

Socialdemokraternes tillid til forsvarsminister Carl Holst hænger i laser efter Holsts skiftende forklaringer om sin spindoktor. Læg kortene på bordet, lyder opfordringen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) ændrede torsdag forklaring i den betændte sag om sin spindoktors job i Region Syddanmark.

Han erkendte, at Christian Ingemann Nielsen, der i dag er forsvarsministerens særlige rådgiver, var hans personlige assistent, da Holst var formand for Region Syddanmark.

Men det får ikke Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen (S), til at se med mildere øjne på sagen.

»Det er en pinlig sag, som udvikler sig mere og mere alvorligt. I dag har forsvarsminister Carl Holst erkendt, at det ikke er sandt, når han gennem en uge har påstået, at Ingemann ikke var hans personlige assistent. Det er i sig selv alvorligt,« siger Nicolai Wammen.

Ekstra Bladet kunne torsdag afsløre, at Holst i et brev til regeringens ansættelsesudvalg har beskrevet Ingemann som hans personlige assistent på trods af, at Holst tidligere har afvist, at det var tilfældet.

Forsvarsministeren sagde torsdag, at han nu vil afvente den undersøgelse, som Statsforvaltningen har indledt af sagen.

»Jeg synes, at det ville være korrekt at afvente undersøgelsen. Der er en gråzone. Hvis jeg i den gråzone har overtrådt noget, jeg ikke må - eller ramt uden for skiven - så skal jeg naturligvis beklage det,« sagde Holst.

Men Holst burde lægge alle kortene på bordet og oplyse, hvad pressemedarbejderen har udført af opgaver for Holst under valgkampen, lyder det fra Socialdemokraternes ordfører.

»Det er en dårlig undskyldning at sige, at der skal være en undersøgelse, når han uden problemer kunne lægge kortene på bordet og fortælle, hvad hans egen og Ingemanns rolle har været. Det er ikke en god forklaring, Holst er kommet med, og Socialdemokraterne opfordrer ham fortsat til at lægge alle kortene på bordet,« siger Nicolai Wammen, der har kaldt ministeren i samråd i sagen.