Socialdemokrater hælder til nej til folkeafstemning.

Et møde i Socialdemokratiets ledelse afgør mandag, om partiet støtter en folkeafstemning. På forhånd peger pilen på et nej.

Meget tyder på, at Socialdemokraterne på mandag beslutter, at der ikke er behov for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten. Hverken partiets EU-ordfører, Kim Mortensen, eller medlem af Folketingets Europaudvalg Yildiz Akdogan mener, at den nye traktat nødvendiggør en folkeafstemning, da den ikke medfører dansk suverænitetsafgivelse.

Kim Mortensen understreger dog, at den endelige afgørelse først træffes på et fremrykket møde i Socialdemokraternes øverste ledelse, partistyrelsen, mandag den 10. december.

- Nu ligger der en klar juridisk afgørelse, og det er vi glade for. Jeg har hele tiden sagt, at der både er en politisk og en juridisk vurdering, men hvis der er en klar juridisk afgørelse, har jeg den holdning, at der ikke er brug for nogen folkeafstemning. Men det er vigtigt, at det er partiet, som træffer den her afgørelse, den politiske konklusion. Derfor er det vigtigt, at vi ikke nu går ind og kortslutter den proces i partiet, siger Kim Mortensen.

/ritzau/