Socialdemokrat overrasket over satireafbud

"Selvcensur", kalder Socialdemokraternes kulturordfører tv-selskabets SBS' beslutning om ikke at sende satireserie.

Cellen. Ny satirisk serie om en terrorcelle i Danmark. Blandt skuespillerne er, Nicholas Bro, Omar Marzouk og Simon Jul. Her er det Simon Jul i forgrunden, der laver sjov i en pause mellem optagelserne. i baggrunden til venstre kan man se Omar Marzouk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne kritiserer tv-selskabet SBS' beslutning om ikke at bringe satireserien "Cellen" - om en gruppe terrorister - på grund af dens kontroversielle indhold.

- Tv-selskabet må fra starten have vidst, at den var kontroversiel. Når man vælger at gøre grin med terrorister, så virker det i hvert fald noget mærkeligt, at man efterfølgende kan blive overrasket over det, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen.

- Det virker som en form for selvcensur, og det er selvfølgelig beklagelig, siger kulturordføreren.

Serien, der var færdig allerede for to år siden, skulle have været SBS' store satiresatsning.

Først ændrede SBS navnet på serien, der handler om en flok uduelige europæiske terrorister fra "Terrorcellen" til "Cellen". Derefter blev den flyttet fra Kanal 5 til den mindre sete 6'eren. Og nu er serien rykket på ubestemt tid.

Kulturminister Per Stig Møller (K) har stillet SBS et ultimatum: Enten bliver serien vist inden den 6. juni eller også må selskabet betale de 4,5 millioner kroner tilbage, som der bevilget i statsstøtte.

- Sådan er spillets regler. Hvis tv-selskabet ikke får sendt serien, så må de betale pengene tilbage. Men det rejser atter debatten, om vi ikke hellere skulle bruge licenskronerne på tv-stationer med en public-service-forpligtelse - i stedet for at kaste dem ud til sådanne internationale selskaber, siger Mogens Jensen.

"Cellen" har Omar Mazouk, Nicolas Bro, Ramadan Huseini og Simon Juul i hovedrollerne som de uduelige terrorister.

/ritzau/