SMS-beskeder afslører GGGI-opgør mellem Løkke og Friis Bach

»Tøset« og »sølle«, lød det blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen, mens Christian Friis Bach var træt af »konstante« angreb fra Søren Pind.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var mildest talt kold luft mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og daværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i kølvandet på GGGI-sagen, hvor Løkke blev afsløret i at rejse på første klasse på klimaorganisationen GGGIs regning og dermed også for danske bistandskroner.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Der var tale om en turbulent periode for Lars Løkke Rasmussen i 2013 og  2014, da han udover GGGI-sagen også blev afsløret i omfattende bilagsrod.

Mens Lars Løkke Rasmussen som bekendt formåede at blive som V-formand, betød GGGI-sagen, at Christian Friis Bach måtte træde af som minister. Det kom nemlig frem, at han havde deltaget i GGGI-møde, hvor organisationens omstridte rejseregler var blevet vedtaget.

Ekstra Bladet, som i første omgang afdækkede Løkkes rejser på første klasse, kan nu fortælle, at forholdet mellem de to implicerede politikere var på frysepunktet, da sagen var på sit højeste i oktober 2013.

Lars Løkke Rasmussen mente nemlig ikke, at udviklingsministeren i tilstrækkelig grad anerkendte det arbejde, Løkke havde lavet som GGGI-formand.

Da Christian Friis Bach udsendte en pressemeddelelse om sagen, og samtidig sendte den til Løkke, fik det den nuværende statsminister op i det røde felt.

»Det er ikke den måde, vi vil bruge danske bistandskroner på,« sagde Friis Bach blandt andet til pressen i oktober 2013.

»Tøset« og »sølle« skrev Løkke blandt andet personligt til Friis Bach om hans håndtering af sagen. Det fremgår af en sms-korrespondance, som Ekstra Bladet har fået adgang til.

»(...) troede egentlig, at du personligt stod for ordentlighed. Beklager at have taget fejl,« skriver Løkke blandt andet ifølge eb.dk.

Omvendt var Christian Friis Bach træt af de »konstante« angreb, som han mente, den nuværende justitsminister Søren Pind udsatte ham for.

»Urfejlen i hele denne sag blev begået af en minister. Nemlig Christian Friis Bach,« sagde Søren Pind blandt andet efterfølgende, da Christian Friis Bach nogle måneder forinden havde trukket sig som minister.

Friis Bach er i dag formand for FNs økonomiske kommission for Europa.

 

Tonen kan være i hård i dansk politik - også på sms-form.

Posted by Berlingske on 12. juli 2015