Skuespiller stiller op for Liberal Alliance

Den danske skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen går ind i politik.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Ved et opstillingsmøde for Liberal Alliance i Fredensborg Kommune, sendte medlemmerne Thomas Villum Jensen ind på en 7. plads på partiets liste.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Jeg har valgt at stille op til byrådsvalget, fordi Fredensborg Kommune trænger til luftforandring,« siger Tomas Villum Jensen til avisen.

Den 46-årige skuespiller er for mange danskere et velkendt ansigt fra film og tv. Tomas Villum Jensen fik sit store gennembrug med hovedrollen i filmen 'Drengene fra Sankt Petri' i 1911 og ikke mindst i 'Det forsømte forår.'

Tomas Villum Jensen har i flere år kæmpet for at få dæmpet hastigheden på vejen, som han bor på, hvilket er en principsag for ham. Sagen er i hans optik et udtryk for, at det tager for lang tid at behandle og håndtere punkterne.

Skuespilleren efterlyser derfor visioner og de store linjer i det, som han kalder for Danmarks mest forgældede kommune. Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriets kommunale nøgletal er det dog Samsø, der har den største gæld pr. indbygger - Fredensborg ligger på en 38. plads ud af landets 98 kommuner, når man ser på gæld pr. indbygger.

Blandt de mere end 25 danske film, som skuespilleren har på sit CV, tæller også 'i Kina spiser de hunde' og 'Gamle mænd i nye biler'. Og de helt små kender måske også Tomas Villum Jensen fra Krummerne-filmene.

Filminstruktør Tomas Villum Jensen hos Nordisk Film i Valby. I baggrunden en plakat for hans seneste film 'Sprængfarlig bombe'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

I instruktørrollen har han blandt andet stået bag 'Ernst og lyset' fra 1996 samt 'Kærlighed ved første hik' (1999) og 'Min søsters børn'. Senest har han instrueret filmen 'Player'.

Tomas Villum Jensen bor i Humlebæk sammen med sangerinden Maria Montell, der er tidligere kæreste med Kronprins Frederik, og parrets to børn.