Skrottet valgvideo koster skatteyderne 200.000 kroner

Voteman-filmen, der tirsdag blev trukket tilbage, har kostet 200.000 kroner, og sagen får nu et efterspil i Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

Billede fra valgvideoen »Voteman«, som nu er blevet trukket tilbage af Folketinget. Formålet med filmen var at få flere unge til at stemme til europaparlamentsvalget. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valgvideoen »Voteman«, der tirsdag blev skrottet efter heftig kritik, har kostet skatteyderne 200.000 kroner.

Det oplyser DR Nyheder.

Folketingets EU-oplysning og Folketingets kommunikationsafdeling står bag filmen og har ifølge DR været direkte involveret i manuskriptet til filmen, hvor Voteman efter at have dyrket sex med fem kvinder uddeler tørre tæsk til unge, der ikke bruger deres stemmeret.

Tirsdag trak Folketinget filmen tilbage fra dets Facebookside og Youtubekanal.

Se Folketingets video »Voteman« her

Folketingets formand Mogens Lykketoft (S), der først havde forsvaret filmen, erkendte tirsdag, at den omfattende kritik af videoen bør få Folketinget til at tænke sig bedre om fremover.

»Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne den 25.maj. Det sidste var meningen. Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal udvise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til,« skrev Mogens Lykketoft tirsdag i en skriftlig kommentar.

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard (DF), der har kaldt filmen »dumsmart«, erklærer sig tilfreds med, at videoen nu er trukket tilbage.

Det samme gør Venstres gruppeformand Kristian Jensen (V), der på sin Facebookside udtrykker tilfredshed med, at »Lykketoft er blevet råbt op«.

Både Pia Kjærsgaard og Kristian Jensen har sagt, at de vil tage sagen op på et møde onsdag i Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

TV: Thomas Larsen: Ny valgvideo skraber bunden: