Skrap DF-kvinde stiller op for Venstre

I ti år var hun Dansk Folkepartis erhvervspolitiske skærebrænderstemme. Nu har Colette Brix i al stilfærdighed meldt sig ind i Venstre og stiller op for partiet ved kommunalvalget.

Colette Brix - tidligere markant DF'er stiller nu op for Venstre til kommunalvalget i Gentofte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der lød et brag i september 2011, da Colette Brix smækkede med døren til Dansk Folkeparti. Efter ti år som profileret erhvervsordfører følte hun sig isoleret af sit parti i valgkampen, der endte med, at hun ikke kom ind.

»Jeg var meget alene om at føre valgkamp. Jeg fik i hvert fald ikke opbakning indefra overhovedet. Jeg så dem slet ikke og hørte dem slet ikke. Det er hårdt at kæmpe så hårdt og få så lidt igen,« siger Colette Brix (V), der med sin pludselige exit fra partiet skabte overskrifter.

Hvad der dog gik pressens opmærksomhed forbi var, at den karismatiske politiker kort efter bruddet med Dansk Folkeparti meldte sig ind i Venstre.

»Jeg bemærkede jo, at dem, der støttede mig i mine sager, meget ofte var venstrefolk. I Dansk Folkeparti var det utrolig svært at få ørenlyd, for der var det mere velfærd og omfordeling end erhvervspolitik. Jeg blev opfordret til at melde mig ind i Venstre af nogle venstrefolk, der sagde »du er venstrekvinde«. Og så tænkte jeg over det et par dage,« fortæller 63-årige Colette Brix, der nu stiller op til kommunalvalget for Venstre i Gentofte Kommune.

Og det er fortsat erhvervslivet - i særdeleshed de små virksomheder - som den tidligere DFer kæmper for. Det er også den erhvervspolitiske knap, man skal trykke på, for at udløse et decideret vredesudbrud imod afgifter, gebyrer og »bøvlet« administration fra Colette Brix, der selv har drevet en kosmetikvirksomhed i mange år:

»Administration for virksomheder i dag er simpelthen en jungle. Tag for eksempel NemID. Det kan ikke være rigtigt, at folk skal ind og søge et virksomhedsnummer selv, og det der med, at de siger, nu er det så nemt - hvad er det for noget forbandet vrøvl?! En lille håndværksmester med én ansat kommer aldrig igennem det skema, han opgiver fandme på vejen! Og deres postkasse og deres digitale signatur, sig mig, er de rigtigt velforvaret derinde? De plasker det bare ud i hovedet på de små virksomheder, der knokler hver dag. Det er tudetosset!«

Colette Brix vil have lettet administrationen for virksomhederne i Gentofte Kommune, afskaffet dækningsafgiften og sænket byggesagsgebyrerne.

»Jeg blev ikke valgt ind i Folketinget på en cykelsti, et væltet træ, eller at min bedstemor har tisset i bukserne med en ble, der var våd. Jeg kom ind med en sag om de små virksomheder, og den vil jeg blive ved med at kæmpe til mine dages ende. For de skal lytte til mig!«

Colette Brix er én blandt 19 kandidater, der stiller op for Venstre i Gentofte Kommune, hvor de Konservative i dag har absolut flertal. Partiets borgmesterkandidat er Mogens Vad (V).