Skolerådmand er imod muslimske tørklæder på skoler

Skolerådmand i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, mener ikke, at folkeskoleelever bør bære muslimske tørklæder.

Skolerådmand i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkeskoleelever bør ikke bære muslimske tørklæder, mener skolerådmand i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V). Det skriver Jyllands-Posten.

Skolerådmanden begrunder sin modstand med, at tørklæder indskrænker mulighederne for at blive integreret, og at børnene ifølge ham i de fleste tilfælde ikke selv har valgt at gå med dem.

»Grunden til, at det er min grundlæggende holdning, er, at de ikke selv har besluttet at gøre det,« siger Bünyamin Simsek til avisen.

Han understreger, at han ikke ønsker et decideret forbud mod muslimske tørklæder, som Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), foreslog i DR 2 Deadline mandag. Men han mener, at udviklingen er gået den forkerte vej ved at flere går med tørklæde.

Formand for Forbundet af Islamiske Foreninger Sami Saidana tager afstand fra rådmandens udmelding og påpeger, at det ikke er afgørende, om eleverne tager tørklæder på eller ej, så længe de klarer sig godt i skolen.

Også Socialdemokraternes politiske ordfører i Aarhus Kommune, Lotte Cederskjold (S), tager afstand fra udmeldingen.

Formand for skolelederne i Aarhus Stefan M. Christiansen mener, at rådmanden bør være »varsom« med sådan en udmelding, da det kan skabe udfordringer for skolerne, der skal håndtere mange børn med forskellige religiøse baggrunde.