Skoleelever til Løkke: Hvordan skal flygtninge integreres

Skoleeleverne i Ungdomsparlamentet er blandt andet interesserede i, hvordan flygtninge skal integreres.

Læs mere
Fold sammen

København: Kan flygtninge integreres i en flygtningelandsby, og er det danskernes velfærd eller flygtningekrisen, der er vigtigst?

Sådan lød nogle af de spørgsmål, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle svare på mandag eftermiddag.

De 179 politikere, der normalt sidder i folketingssalens grønne stole, var i anledning af årets Ungdomsparlament udskiftet med 179 danske, færøske og grønlandske skoleelever i 8. og 9. klasse, der er taget til Christiansborg for at være politikere for en dag.

De unge gæster fik derfor mulighed for at stille spørgsmål til både statsministeren og 11 andre ministre. Og flygtningesituationen var først på dagsordenen.

- Finder I det vigtigt at integrere flygtninge. Hvis ja, hvordan hænger det sammen med flygtningelandsbyer, lød det fra dagens første spørger.

- Dem, der skal blive i Danmark, skal vi også passe ordentligt på. Den bedste vej er at få dem ud på arbejdsmarkedet.

- Der findes ikke trylleord, der kan løse problemer, så det afhænger af, hvad man lægger i begrebet flygtningelandsbyer. Hvis en flygtningelandsby tænkes sammen med kommunerne, så kan det muligvis være en god idé, svarede statsministeren.

Men selv om flygtningene var dagens første debatemne, var ungdomspolitikernes interesse for skat og klima mindst lige så stor.

Der blev både spurgt ind til Skats kontrolinstanser, brugerbetaling hos praktiserende læger og registreringsafgifter på elbiler.

/ritzau/