Skipper skal føre kommunalvalgkamp under sin barsel

Enhedslistens politiske ordfører går på barsel indtil februar, men holder arbejdspause fra barslen i november.

Skipper har været medlem af Folketinget siden 2011. Den 33-årige politiker er gift med journalisten Oliver Routhe Skov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Fra tirsdag hedder Enhedslistens politiske ordfører Nikolaj Villumsen.

Helt som ventet har partiets folketingsgruppe valgt at konstituere udenrigsordføreren som politisk ordfører, mens Pernille Skipper er på barsel.

»Jeg vil kaste alle kræfter ind i at sætte en solidarisk og grøn dagsorden,« siger Nikolaj Villumsen i en pressemeddelelse.

»Regeringen mener, at vejen frem for Danmark er at bruge milliarder på skatterabatter - med klart mest til de rigeste. Jeg er meget uenig. Jeg synes, vi skal have et mere lige Danmark.«

Pernille Skipper afbryder dog sin barsel i nogle uger for at deltage i valgkampen op til kommunalvalget 21. november. Derefter går hun på barsel igen i december og januar.

Det er den 51-årige Jesper Kiel, der vikarierer for Pernille Skipper i Folketinget. Han er medlem af byrådet i Svendborg og folketingskandidat på Fyn - og har også tidligere været vikar i Folketinget.

Enhedslisten har som eneste parti i Folketinget ikke en partiformand- eller leder. Det er derimod den politiske ordfører, der tegner partiets linje i medierne og partilederdebatter.

Pernille Skipper overtog posten i maj 2016 fra Johanne Schmidt-Nielsen, der på grund af partiets rotationsprincip ikke kan genopstille ved næste folketingsvalg.

Skipper har været medlem af Folketinget siden 2011. Den 33-årige politiker er gift med journalisten Oliver Routhe Skov.