Skatteyderbetalte bananer til Dalai Lama

Statsministeriet betalte udgifterne til Lars Løkke Rasmussens "private møde" med Tibets åndelige leder, Dalai Lama.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt nok var det et "privat møde", men regningen for statsminister Lars Løkke Rasmussens møde med Tibets åndelige eksilleder, Dalai Lama, ender alligevel hos skatteyderne.

Lars Løkke Rasmussen oplyser således i et svar til Folketingets politisk-økonomiske udvalg, at Statsministeriet har afholdt alle mødeomkostningerne i forbindelse med det halve time lange møde den 29. maj i embedsboligen Marienborg nord for København.

- I overensstemmelse med vejledning om ministerens udgifter af 10. juni 2008 blev der på mødet serveret kaffe, the og frugt på ministeriets regning, skriver statsministeren.

Både oppositionen og Dansk Folkeparti har undret sig over Lars Løkke Rasmussens forklaring om, at mødet var "privat og ingen sammenhæng har med regeringen eller for den sags skyld Danmarks Kina-politik".

Kina har da heller ikke købt den forklaring og har ikke alene protesteret over mødet, men også truet med diplomatiske eller handelsmæssige konsekvenser.

Fra Marienborg tog Dalai Lama videre for at drikke te med udenrigsminister Per Stig Møller på "Ninas Naturcafé" i Allerød.

/ritzau/