Skattesag skader Thornings troværdighed

Danskerne mener, at sagen om Helle Thorning-Schmidts mand, der ikke betaler skat i Danmark, belaster S-formandens troværdighed som statsministerkandidat.

Det har givet et ordentligt hak i troværdigheden hos Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, at hendes mand ikke betaler skat i Danmark.

Det mener et flertal af danskerne ifølge flere meningsmålinger.

Meningsmålingerne er lavet, efter at det i sidste uge kom frem, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, ikke betaler skat i Danmark men derimod i Schweiz, hvor han arbejder som direktør i World Economic Forum.

I en måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2, giver 57 procent af danskerne udtryk for, at skattesagen skader Helle Thorning-Schmidts troværdighed. 26 procent mener ikke, at hendes troværdighed har lidt overlast.

Også ifølge en Gallup-måling i Berlingske Tidende, står Socialdemokraternes statsministerkandidat i mange vælgeres øjne tilbage med en svækket troværdighed efter balladen om hendes mands skattebetaling.

Selv om parret nu er vendt på en tallerken og har indleveret selvangivelse for Stephen Kinnock, så mener hver anden vælger ifølge Gallup, at sagen svækker hendes troværdighed. 39 procent mener, at sagen ikke gør nogen forskel, mens syv procent mener, at den tværtimod vil styrke hende.

Og i en måling, som Epinion har udført for DR Nyheder, mener et stort mindretal på 38 procent - næsten hver fjerde vælger - at skattesagen har påvirket hendes troværdighed som statsministerkandidat i negativ retning.

Godt halvdelen - 55 procent - af vælgerne i Epinion-målingen mener dog, at den socialdemokratiske formand hverken er blevet mere eller mindre troværdig.

Sagen er foreløbig endt med, at Stephen Kinnock, har besluttet at betale skat i Danmark for årene 2009 og 2010.

/ritzau/