Skatteministeriet: Reglerne er uklare

Skatteministeriet erkender, at reglerne om beskatning af personer, der arbejder i udlandet, er uklare. Reglerne afhænger af skøn, er svaret.

Reglerne er uklare. De afhænger af konkrete omstændigheder, så det svarer til at spørge mig om, hvorvidt en person er pæn eller ej, siger Peter Loft, departementchef i Skatteministeriet Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reglerne om, hvor man skal betale skat, hvis man bor og arbejder i udlandet og samtidig har bolig og familie i Danmark, er uklare.

Det erkender Skatteministeriet.

- Reglerne er uklare. De afhænger af konkrete omstændigheder, så det svarer til at spørge mig om, hvorvidt en person er pæn eller ej, siger Peter Loft, departementchef i Skatteministeriet.

LÆS OGSÅ:
Dét mener læserne om Kinnock-sagen

Han vil ikke forholde sig til sagen om Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, som ifølge B.T. riskerer en skattesag, fordi han betaler skat i Schweiz, hvor han arbejder som direktør i World Econic Forum.

Peter Loft understreger, at en person er skattepligtig til det sted, hvor han/hun opholder sig mest og mere end 180 dage om året. Har man to boliger er det arbejdet, "der trækker mest".

- Men det er sjældent nok for en endelig afgørelse. F.eks. kan man have hjemmearbejdsdage, og så er det, at man kommer ind i et skøn, og skøn kan ikke skrives ind i et skema, siger Peter Loft.

Men hvad gør man så for at få et klart svar?

- Det er en konkret afgørelse, som kun det lokale skattecenter kan træffe.

Kan man få en skriftlig erklæring om sine skatteforhold der?

- Jeg ved ikke, om man kan få en skriftlig erklæring. Det er SKAT's afgørelse.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra SKAT.