Skatteministeren skal granske lejebiler

De Konservative vil have skatteministeren til straks at undersøge de danske regler for lejebiler i udlandet.

De Konservatives forbrugerordfører, Carina Christensen, vil have skatteminister Peter Christensen (V) til straks at undersøge de danske regler, der sætter en stopper for, at danskerne kan leje billigere biler i udlandet.

Det er i dag ulovligt at køre et smut over grænsen til for eksempel Tyskland og leje en bil og bruge den i Danmark.

Men det viser sig, at den stramme danske lovgivning er i strid med EU's regler på området.

- Det er nyt for mig, at der er sådan nogle EU-regler. Vores holdning er, at vi vil ikke snyde de danske forbrugere. Men det er noget, der kommer til at gå hårdt ud over de danske biludlejningsfirmaer, siger Carina Christensen.

- Vi vil have undersøgt, hvad de regler indebærer, og hvilke konsekvenser det vil få. Det må være skatteministeren, der skal undersøge det, siger hun.

Den danske registreringsafgift på biler er tårnhøj i forhold til andre lande, hvilket er den helt store årsag til, at det er dobbelt så dyrt at leje en bil i Danmark som for eksempel i Tyskland.

I Norge havde man tidligere de samme stramme regler som i Danmark. Norge blev dog bedt om at ændre reglerne i 2010, da de blev informeret om, at reglerne var i strid med EU's regler om fri bevægelighed.

I Danmark er reglerne dog ikke blevet ændret.

- Jeg kan forstå, at grunden til, at man ikke har kigget på Danmark, er, at der ikke er kommet nogen klage. Men jeg forventer, der rent hurtigt vil blive rejst en sag. Derfor er det vigtigt at være forberedt, siger forbrugerordføreren.

- Vi vil have skatteministeren til grundigt at se på konsekvenserne, og om hvorvidt det giver anledning til at træffe yderligere tiltag, siger hun.

/ritzau/