Skatteministeren genopliver sløjfet sladretjeneste

Skatteminister Benny Engelbrecht genindfører Skats anonyme sladretjeneste. Det skal gøre sagsbehandlingen lettere for anmelderne og de ansatte i Skat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Da daværende skatteminister Morten Østergaard (R) sidste år afskaffede Skats nye, internetbaserede sladretjeneste, så skete det med begrundelsen, at Danmark ikke skal være et samfund, hvor borgerne lurer over ligusterhækken og melder hinanden anonymt.

Men nu vil den nuværende skatteminister, Benny Engelbrecht (S), igen gøre det muligt for borgerne at anmelde sort arbejde og skatteunddragelse anonymt, skriver Politiken.

Det skyldes, at en ny opgørelse fra Skat viser, at omkring 8.000 danskere sidste år henvendte sig til Skat for at anmelde mistanker om andre borgeres skattesnyd, sorte arbejde eller sociale bedrageri. Og over halvdelen af anmeldelserne var anonyme.

»Som situationen er i dag ved folk jo ikke, hvordan og hvor de skal henvende sig, hvis de har en begrundet formodning om, at det er nogen, der snyder på vægten. Det koster mange ressourcer at håndtere de mange henvendelser, især de flere tusinde telefoniske henvendelser. Med den digitale løsning, som vi jo faktisk har designet – men som altså blev stoppet sidste år – kan vi gøre sagsbehandlingen mere enkel for borgeren og for Skat. Samtidig kan vi på Skats hjemmeside mere logisk få forklaret borgerne, hvilke regler der gælder for anonyme henvendelser,« siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Skatteministeren har nu bedt Skat om at genindføre den digitale meldetjeneste hurtigst muligt og forventer, at den kører igen i løbet af et par uger.