Skatteministeren åbner for afgifter på elbiler

Skatteminister Benny Engelbrecht lægger op til, at man fra 2016 kan opleve afgifter på el- og brintbiler. Branchen advarer mod, at udmeldingen kan komme til at sende et signal til omverdenen om, at Danmark ikke prioriterer grønne løsninger.

ARKIVFOTO 2012 Ladestation til elbiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) lægger op til, at man efter 2016 gradvist vil begynde at opleve registreringsafgifter, hvis man køber el- eller brintbiler. Det skriver Børsen.

»Det, vi vil lægge op til efter 2016, er en gradvis indfasning i det almindelige afgiftssystem for el- og brintbiler,« siger Benny Engelbrecht til Børsen.

Den udmelding vækker ikke begejstring hos Enhedslisten. Partiets transportordfører, Henning Hyllested (Ø), siger til avisen, at man igen og igen efterlader branchen i usikkerhed. Desuden mener Henning Hyllested, at der den seneste tid har været en positiv stigning i salget af elbiler, hvilket, han frygter, vil ændre sig med skatteministerens udmelding.

Branchechef i organisationen Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader, advarer også mod, at udmeldingen kan komme til at sende et signal til omverdenen om, at Danmark ikke prioriterer grønne løsninger. Hun tilføjer, at der hende bekendt ikke er nogen lande, Danmark sammenligner sig med, der har afgifter på elbiler, hvilket potentielt vil kunne skræmme elbil-producenter væk, siger hun til Børsen.